Gündem

Okur Yazarlığı Olmayan ve Engelli Vatandaşlara e-Devletten Yeni Hizmet

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, e-devlet kapısında yenilikler yapıldığını açıkladı. 

Bakan Arslan, Ankara’da kurulacak ‘Tek Durak Hizmet Noktası’ hizmetiyle bilişim okur yazarlığı olmayan veya engelli vatandaşımıza kamu hizmetini elektronik ortamda sunulacağını aktardı.

Okur Yazarlığı Olmayan ve Engelli Vatandaşlara Yeni Hizmet

Yaklaşık 35 milyon kullanıcısı olan e-Devlet Kapısı’nda her geçen gün verdiği hizmetlere bir yenisi ekleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bilişim okur yazarlığı olmayan veya engelli vatandaşların, ilk olarak Ankara’da kurulacak Tek Durak Hizmet Noktasından kamu hizmetini elektronik ortamda alabileceklerini belirtti.

Hizmet Sayısı 2 Bini Aştı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yapmış olduğu açıklamasında, 18 Aralık 2008’de 22 kamu hizmetiyle açılan e-Devlet Kapısı’nda kullanıcı kurum sayısının 362, verilen hizmet sayısının ise 2 bin 346, aylık ortalama işlem sayısının 120 milyon, aylık ortalama giriş sayısının 42 milyon olduğunu aktardı.

Bakan Arslan, e-devlet sisteminde önemli yol alındığını belirterek, kullanıcı sayısının yaklaşık 35 milyona ulaştığını bildirdi. e-Devlet Kapısı’nda, adınıza şirket kurulup kurulmadığının belirlenmesinden üniversite sınav kaydına, patent başvurusundan ikametgaha kadar birçok işlem hızlı ve kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Zaman Tasarrufu Sağlayacak

Bakan Ahmet Arslan açıklamasında; “Kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik yazışma süreçlerine geçmesi ve bu geçişle hem zaman tasarrufu hem maliyet tasarrufu sağlaması adına çok önemli bir mesafe kat ettik. Tüm belediyeler, İçişleri Bakanlığı Bulut Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne entegre olacak. Başbakanlık genelgesi ile kurumların e-Devlet Kapısı’nı kullanmasını teşvik ediyoruz. Böylece hem zaman tasarrufu sağlanacak hem de vatandaşlarımız yorulmayacak” ifadelerine yer verdi.

e-Devlette Yeni Sistem

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; e-Devlet Kapısı kapsamında “Tek Durak Hizmet Noktası” adlı yeni bir hizmet vermeye başlanılacağını belirterek; “Burada da amacımız şu, e-Devlet ile ilgili hizmet türü bu kadar yaygınlaşıp, bütün hizmetler oradan alınabilir hale gelince bilişim okur yazarlığı olmayan veya engelli vatandaşımıza ülke çapında kamu hizmetini elektronik ortamda sunmayı amaçladığımız bu tip merkezler kuracağız. O tip insanlarımız gelecek, buradan direkt bizim elemanlarımız marifetiyle hizmetini alabilecek. Pilot uygulama olarak da önümüzdeki yıl Ankara’dan bunu başlatacağız. Bu da küçük gibi gözükmekle birlikte çok önemli bir iş görecek” açıklamasında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA