Gündem

Ömer Çelik'ten de Hollanda'ya Sert Tepki Geldi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik: “Türkiye’nin bakanları Avrupa’daki resmi makamlardan izin alarak orada vatandaşlarımızla toplantı gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bunlar kamu güvenliği diye izin vermiyorlar ve ‘kamu güvenliği çerçevesine tedbir aldık’ diye birtakım bahaneler üretiyorlar. Aslında bu bahanelerin arkasında ırkçı, faşist, demokrasiye karşı, insan haklarına karşı, İslamofobik ve antisemitik yaklaşımlar olduğunu biliyoruz”

“Bizim Irak ve Suriye’ye 1295 kilometre sınırımız var, bu sınırın öteki tarafında Irak devletinin ve Suriye devletinin bir otoritesi kalmamış durumda, orada ulusal ordu gücü yok, polis gücü yok. Ama burada DEAŞ terör örgütüyle de PKK terör örgütüyle de PYD’yle biz mücadele ediyoruz. Biz yabancı bir siyasetçi gelse hiçbir siyasetçinin burada yapacağı toplantıyı, bu kadar terör örgütünün tehdidine maruz kalmamıza rağmen ‘kamu güvenliği vardır’, kamu güvenliği sebebiyle iptal etmeyiz””Hollanda Başbakanı, Almanya Dışişleri Bakanı gelsinler Yumurtalık’ta buyursunlar miting yapsınlar. Yumurtalık halkı onların kamu güvenliğini sağlar, bundan da çekinmez, gelsinler demokrasiyi burada öğrensinler, demokratik kültürü burada öğrensinler.” açıklamasında bulundu.

Bakan Çelik, Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesine ilişkin şunları kaydetti:

“Türkiye’nin bakanları Avrupa’daki resmi makamlardan izin alarak orada vatandaşlarımızla toplantı gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bunlar kamu güvenliği diye izin vermiyorlar ve ‘kamu güvenliği çerçevesine tedbir aldık’ diye birtakım bahaneler üretiyorlar. Aslında bu bahanelerin arkasında ırkçı, faşist, demokrasiye karşı, insan haklarına karşı, İslamofobik ve antisemitik yaklaşımlar olduğunu biliyoruz. Bizim Irak ve Suriye’ye 1295 kilometre sınırımız var, bu sınırın öteki tarafında Irak devletinin ve Suriye devletinin bir otoritesi kalmamış durumda, orada ulusal ordu gücü yok, polis gücü yok. Ama burada DEAŞ terör örgütüyle de PKK terör örgütüyle de PYD’yle biz mücadele ediyoruz. Biz yabancı bir siyasetçi gelse hiçbir siyasetçinin burada yapacağı toplantıyı, bu kadar terör örgütünün tehdidine maruz kalmamıza rağmen ‘kamu güvenliği vardır’, kamu güvenliği sebebiyle iptal etmeyiz. Hollanda Başbakanı, Almanya Dışişleri Bakanı gelsinler Yumurtalık’ta buyursunlar miting yapsınlar. Yumurtalık halkı onların kamu güvenliğini sağlar, bundan da çekinmez, gelsinler demokrasiyi burada öğrensinler, demokratik kültürü burada öğrensinler.”

Bakan Çelik, bütün bu bahanelerin arkasında başka bir şey olduğunu vurgulayarak ” Bunlar kendi değerlerinden uzaklaşıyorlar. Türkiye’ye karşı yürütmek istedikleri rekabeti, maalesef önümüzdeki dönemde Almanya’da, Hollanda’da ve Fransa’da seçimler var, orada bu aşırı sağcılar, İslamofobik, antisemitik siyaset üretenler yükseliyorlar. Zannediyorlar ki biz Türkiye karşıtlığı üretirsek bunlarla baş ederiz, bunların oy almasını engelleriz. Ama hep beraber göreceğiz, seçimler yaklaşıyor. Kim Türkiye karşıtlığı yapıyorsa Avrupa’da oy kaybeder.” ifadesini kullandı.

Kamupersoneli.net