Gündem

Önce Diyarbakır'da, şimdi de o ilimizde korkutan vaka artışı! İkinci dalga kapıda!

Çin’de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini göstermeye devam ediyor. Koronavirüs salgınında atılan normalleşme adımları sonrasında Diyarbakır’dan sonra bir kötü haber daha Batman’dan geldi. Batman’da son 3 gün içerisinde 101 yeni vaka tespit edildi.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKTILAR

Salgın döneminde uzmanlar maskesiz dışarıya çıkmanın zararlarını her fırsatta dile getiriyorlar. Ancak ülkemizde normalleşme adımlarının atılmasının sonrasında pek çok kişinin sokağa maskesiz çıktığı görüldü. Kentteki vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına dikkat etmesine rağmen sokağa maskesiz çıktıkları görüldü.

Önce Diyarbakır'da, şimdi de o ilimizde korkutan vaka artışı! İkinci dalga kapıda!

DİYARBAKIR’DAN SONRA SIRA BATMAN’DA

Salgında Diyarbakır’dan kötü haberler gelirken, bu sefer kötü haber Batman’dan geldi. Batman’da vatandaşlar Diyarbakır’daki gibi ikinci dalga endişesiyle karşı karşıya kaldı. Batman’da ikamet eden bir vatandaş, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Burada özelikle bildiğiniz gibi korna virüsün yayılmaması için birtakım tedbirleri uyulması gerekiyor. Beli bir dönem iyi gitti ama bu normalleşme sadece Batman’da değil Türkiye genelinde oldu fakat bizim insanımız bu geçişte kuralları gevşetti. Aslında bunu korumak için özelikle yöneticileri bu konuda sürekli tedbiri elden bırakmamaları konusunda gayret göstermesi lazım. Burada vakalar arttı, ikinci dalga şüphesi olabilir. İkinci dalga, önü alınamayacak bir felakete sebebiyet verebilir. Dolaysıyla sürekli bilinçli davranmamız lazım. Özelikle sosyal mesafe ve buna bağlı tedbirleri sürekli harfiyen yerine getirmek lazım. Maalesef son zamanlarda Batman, Batman gibi davranmadı vakalar korkunç bir şekilde çoğaldı. Dolayısıyla valimize ve yetkililere iş düşüyor. Bu konuda daha sert tedbirler alması lazım”