Gündem

Onur Özbizerdik: " İçkiye Tövbe Edeceğim"

 Beşiktaş’taki bir eğlence mekanında eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ı darp ettiği olaya ilişkin “polise mukavemet” suçundan tutuklanan Onur Özbizerdik, hakimlik sorgusunda, “Eyüp Sultan Camisi’ne giderek içkiye tövbe edeceğim, silaha zaten tövbe etmiştim.” dedi.

Yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “polise mukavemet” suçundan tutuklanan Özbizerdik, hakimlik ifadesinde, gittiği eğlence merkezinde bir kavga meydana geldiğini ve kavgayı ayırmaya çalıştığını belirterek, Adil Serdar Saçan’a vurmadığını öne sürdü.

– “Polis olduğu belli olmayan 5-6 kişi üzerime çullandı”

Mekandan ayrılmak için kalktığını, kavganın meydana geldiği yan masada kimlerin olduğunu bilmediğini ancak kimseye vurmadığını iddia eden Özbizerdik, “Sonrasında mekandan çıkmadım. Kendi masamda oturup alkol almaya devam ettim. Yaklaşık 4-5 dakika sonra sivil giyimli, üzerinde telsizi ve yeleği olmayan, yani polis olduğu hiçbir şekilde anlaşılmayan 5-6 kişilik bir grup gelip direk üzerime çullandılar.” dedi. 

Mekandan çıktıktan sonra resmi üniformalı trafik polisini gördüğünü ve ona sarıldığını anlatan Özbizerdik, “Ben dışarıda kesinlikle polis memurlarına saldırmadım, yaralamadım, kimseye silah çekmedim. Zaten 6 aydır silah taşımıyorum. Üzerime isnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum.” diye konuştu.

Amerika’daki eşinin kanser tedavisi gördüğünü, çocuklarına bakmakla yükümlü olduğunu ve uzun süredir görüşmediği çocuklarının yanına geleceklerini kaydeden Özbizerdik, “Sabıka kaydım olabilir ancak polise ve kamu görevlilerine oldukça saygılıyımdır. Rahmetli dedem hep bize, ‘bekçi bile görseniz önünüzü ilikleyin’ diye tembihlerde bulunmuştur. Olay günü alkollüydüm ancak böyle bir şey yaptığımı kesinlikle hatırlamıyorum. Eyüp Sultan Camisi’ne giderek içkiye tövbe edeceğim, silaha zaten tövbe etmiştim.” savunması yaptı.

Onur Özbizerdik, Beşiktaş’taki bir eğlence mekanında eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ı darp ettiği, olay yerine gelen polislere de mukavemette bulunduğu gerekçesiyle dün gözaltına alınmıştı.

KAMUPERSONELİ.NET – AA