Gündem

Orman ve Su işleri Bakanlığından Köylülere Kredi Desteği Verildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca son 13 yılda Amasya’daki orman köylülerine 17,4 milyon, Antalya’dakilere ise 16,7 milyon lira kredi desteği sağlandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, orman köylerinde yaşayanlara verilen destekler ve köylülerin gelir düzeylerini artırmaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projeler, ülke genelinde ara vermeden uygulanmaya devam ediyor.

Bölgelerde coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren bakanlık, 2003’ten bu yana Amasya’da da orman köylülerine 17 milyon 456 bin lira kredi desteği verildi.

Bu kapsamda 632’sine güneş enerjisi, 54’üne mantolama, bin 2’sine süt sığırcılığı, 293’üne süt koyunculuğu, 15’ine seracılık ve meyvecilik için olmak üzere toplam bin 996 aileye kredi desteği verildi.

Amasya’da bu yıl içerisinde de 89 aileye 942 bin lira kredi desteği verilmesinin planı yapılıyor.

– Antalya’da bulunan orman köylülerine destek

Antalya’da ise orman köylülerine 16,7 milyon lira kredi desteği sağlandı.

Kentte genelinde 852’sine güneş enerjisi, 9’una fenni arıcılık, 327’sine süt sığırcılığı, 106’sına süt koyunculuğu, 136’sına mantarcılık, 505’ine de seracılık için olmak üzere bin 935 aileye destek verildi.

Antalya’da bu yıl 115 aileye toplam 3 milyon 153 bin lira kredi desteğin verilmesi planlanıyor.

“Projeler çeşitlendirilerek devam edecek”

Yapılan açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylülerini de düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek için bazı projeler geliştirdiklerini, böylece vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarının altını çizdi.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini kaydetti.