Gündem

Oruç Tutacak Vatandaşlar Sahurda Bunu Mutlaka Tüketin: Tok Tutuyor, İhtiyacı Karşılıyor

Ramazan ayının özellikle ilk günlerinde, oruç tutanlar “Sahurda ne yesem?” sorusunun yanıtını araştırıyorlar. 15 saatlik oruç süresinde tok kalabilmek ve gün içinde fazla susamamak için sahurda tüketilecek besinler araştırılıyor.

Beslenme uzmanları genel olarak oruç öncesi sahura kalmanın önemli olduğu belirtiliyor. Bu bağlamda sahura kalkamayanlar ya da sahur yapamayacak olanlar için de yatmadan önce bağırsak dostu ve protein kaynağı olan 1 bardak kefir, 2 adet kuru hurma, 3 tam ceviz vb. tavsiye ediliyor.

Yarım Litre Su İçmek Tavsiyeler Arasında

Ayrıca sahurda bol miktarda protein ve lif içeren yiyecekler tüketilmesi, ağır yağlı yemeklerden kaçınılması, bol miktarda sebze tüketilmesi ve yarım litre su içilmesi de tavsiyeler arasında yer alıyor. 

Tok Tutan Besinler

Sahur sofrasında yemeniz gereken bir diğer meyve de armuttur. Bol sulu ve az şekerli bir armut, lif deposu olduğu için uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır. Aynı şekilde elma da sahur sofrasında bulunması tavsiye edilen meyvelerden.

Tok tuttuğu belirtilen bir diğer meyve ise muzdur. Potasyum kaynağı olan muzu sahurda yemeğin üzerine tatlı niyetine yiyebilir, süt veya kefirle bir araya getirip nefis bir smoothie hazırlayarak aynı anda sıvı ihtiyacı karşılanabilir.