Gündem

Osman Kavala'dan son dakika açıklaması geldi: Çok mantıksız!

Geçtiğimiz günlerde görülen Gezi Davası’nda hakkında tahliye kararı verildikten sonra yeniden tutuklanan Osman Kavala’dan yeni açıklama geldi.

ÇOK MANTIKSIZ!

Hakkında tahliye kararı verilmesinin ardından 15 Temmuz soruşturması kapsamında  yeniden gözaltı kararı verilen ve tutuklanıp yeniden cezaevine gönderilen Kavala yaptığı açıklamada,”Gezi Protestolarını planladığım ve organize ettiğim iddiasından çok daha mantıksızdır ve yoğun bir art niyeti göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

OSMAN KAVALA’DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Osman Kavala’dan gelen son dakika açıklaması şöyle:

Her ne kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının gereğini yerine getirmeyip tutukluluğumu sürdürmesi ciddi bir hak ihlali olduysa da İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararları
olumlu yönde bir adımdır.

Ben, Gezi Davası’ndaki temelsiz kurgunun, hukuksuzlukların, tutuklama uygulamasının, yargıdaki sorunların anlaşılmasına katkıda bulunacağını ve böylelikle onarıcı bir etki sağlayacağını ümit ediyordum.

Ancak maalesef Cumhurbaşkanı’nın müdahalesi bu imkanı engelledi, bunun arkasından ilkinden çok daha hukuksuz biçimde ve mantıksız bir suçlamayla yeniden tutuklandım. İki buçuk yıl önce bana yöneltilen bu suçlamanın tek dayanağı olan Henri Barkey ile yoğun irtibatım olduğu iddiası Emniyet’ten gelen iletişim kayıtlarıyla uzun zaman önce çürütülmüştü.

Benim 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğum iddiası, Gezi Protestolarını planladığım ve organize ettiğim iddiasından çok daha mantıksızdır ve yoğun bir art niyeti göstermektedir.

Maruz kaldığım bu yeni hukuksuzluğun uzun sürmeyeceğini, yargıya verdiği zararın kalıcı olmayacağını ümit ediyorum.