Gündem

ÖSYM Başkanı Halis Aygün TYT ile ilgili konuştu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin bugün sorunsuz olarak tamamlandığını söyledi. Aygün, sınava 2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğunu belirtti. Ayrıca yarın gerçekleşecek 2. oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT)’ye girecek öğrencilere başarılar dilediğini söyledi. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün, YKS kapsamında bugün gerçekleştirilen 1. oturumun ardından açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Türkiye’de 81 il ve KKTC’de Lefkoşa olmak üzere 188 sınav merkezinde 8.035 binada ve 137.803 salonda düzenlenen YKS 1. oturumu TYT ile ilgili olarak toplam 2.515.091 adayın başvurduğunu ve sınavın tüm merkezlerinde sorunsuz tamamlandığını söyledi.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün TYT ile ilgili konuştu

135 dakika süren TYT sınavında 371.522 kişinin görev yaptığını belirten Aygün, büyük bir sınavın ilk aşamasının tüm paydaşlar ile birlikte başarılı bir şekilde tamamlanmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Emeği geçen herkese şükranlarını sunan Aygün, YKS sınav sonuçlarının öğrencilere ve ailelerine şimdiden hayırlı olmasını diledi.

ÖSYM Başkanı Aygün’den Hatırlatma

ÖSYM Başkanı Halis Aygün son olarak, yarın YKS’nin 2. oturum olan Alan Yeterlilik Testi’nin (AYT) saat 10:15’te ve Yabancı Dil Testi’nin (YDT) ise 15:45’te uygulanacağını belirterek, adaylara sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binalarında hazır olmaları gerektiğini hatırlattı. ÖSYM Başkanı Aygün, yarın düzenlenecek olan 2. oturumda adaylara başarılar dileğinde bulundu.