Gündem

ÖSYM Başkanı Ömer Demir'i İstifaya Götüren Kurum Hataları

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir görevinden flaş bir karar ile istifa etti. Ömer Demir’in istifasında rol oynayan en büyük hata ise 8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanan ÖSYS yerleştirme sonuçlarından tam 4 gün sonra ortaya çıktı. 

HATADAN DÖNÜLDÜ

ÖSYS yerleştirmeleri hakkında ÖSYM’den bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bir programa yerleştiğini öğrenen 1499 adayın aslında üniversiteyi kazanmadığını, 1628 adayın da düzeltmeden sonra bir programa yerleştirildiğini duyuruldu. Üniversiteye yerleşmesi gerektiğini düşünen bir adayın kurumu uyarması sonucunda yapılan bu hatadan dönüldü.

LYS SONUÇLARI YANLIŞ AÇIKLANDI

ÖSYM 11 Temmuz’da LYS sonuçlarını  açıkladı. Sonuçların açıklanmasının ardından 14 Temmuz 2017 tarihinde ÖSYM beklenmedik bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda YS ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan ek puan ve puan kesintisi kayıtlarının güncellenmesinde oluşan hata nedeniyle, bazı adayların güncel eğitim durumu hesaba katılmadığı ifade edildi. Bu nedenle 7 bin 84 adayın yerleştirme puanları yeniden hesaplandı ve başarı sıralaması değişti.

2016 KPSS BRANŞ SIRALAMASI GÜNCELLEMESİ

ÖSYM’nin hatalarından biri de 2016 KPSS de 17 bin adayın unutulması. 2016 KPSS’de Lisans bazında branş sıralaması güncelleme yapıldı. Yapılan güncellemede 17 bin adayın unutulduğu ortaya çıktı. Daha sonra bir güncelleme daha yapılarak tüm adayların başarı sırası değişti.

2015 KPSS’DE 12 SORU İPTAL EDİLDİ

2015 KPSS 12 soru iptal edildi. Üç sorununsa cevap şıkkının yerleri değiştirildi. Hürriyet o dönemde son beş yılda KPSS’deki hatalı soruları ele almış ve ÖSYM’nin, bir sınavda 12 soru iptal ederek kendi rekorunu kırdığını tespit etmişti.

15 DAKİKA KURALINA TEPKİ

ÖSYM’nin bu yıl YGS ve LYS’de uygulamaya başladığı, sınavın başlamasından 15 dakika önce sınav salonlarına girişlerin sona erdirilmesi düzenlemesi, mağduriyetler yüzünden tepki çekti.

ÖMER DEMİR İSTİFA ETTİ

2017 ÖSYS’deki yerleştirme hatasının ardından sorumlularla ilgili bir işlem yapılmaması da eleştirildi. Tüm bu hataların ardından ÖSYM Başkanı Ömer Demir flaş bir karar aldı ve yaptığı açıklamasında görevinden istifa ettiğini ifade etti.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. yeni başkandan alan sınavlarının da her ilde olmasını istiyoruz,