Gündem

ÖSYM'den Az Görenler İçin Ek Süre Uygulaması Getirildi!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanı Mahmut Özer, yeni sınav sistemine dair bazı açıklamalarda bulundu. Yeni sınav sitemine yönelik değerlendirmelerinde, bundan sonraki sınavlarda uygulamaya konması kararı alınan yeni bir uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer yapmış olduğu açıklamalarında görme bozukluğu yüzde 25’in üzerinde olan adaylara sınavlarda ek süre verilmesine ilişkin bir karar alındığını belirterek konu ile ilgili olarak yeni bir komisyon kurulduğunu açıkladı.

ÇALIŞMALAR İÇİN KOMİSYON KURULDU

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer uygulanması planlanan yeni uygulamaya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, görme bozukluğu yüksek olan adaylara sınavlarda daha fazla süre verilmesine ilişkin  “Az Gören Adaylar İçin Ek Süre Uygulaması Değerlendirme Komisyonu” kurulduğunu açıkladı. Söz konusu komisyonda, farklı kurumlardan temsilcilerin olduğunu aktaran ÖSYM Başkanı Özer komisyonda akademisyenlerin, görme engelliler hakkında çalışmalar yapan sivil tolum temsilcilerinin ve Aile Bakanlığı temsilerinin yer aldığını aktardı.

ÖSYM’DEN YENİ SINAV SİSTEMİNDE YENİ UYGULAMA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer konuya ilişkin açıklamalarında, yeni uygulama ile ilgili çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Yürütülen çalışmalara göre, raporu değerlendirerek soru kitapçığını kendisi okuyabilecek durumda olan ancak engelli sağlık kurulu raporlarında görme sistemi, göz hastalıkları, görme oranı yüzde 25 ve üzerinde bulunan adaylara 2018 yılından itibaren ek süre verileceğini aktardı. ÖSYM Başkanı Özer, bu durumdan yararlanmak isteyen adayların durumlarını ve sağlık raporlarını ÖSYM’ye iletmeleri gerektiğini aktardı. 

Yeni uygulamaya göre, yeni sınav sisteminde görme kaybı yaşayan adaylara soru sayısının 60’tan az olduğu sınavlarda 20 dakika, soru sayısı 60 ve üzeri olan sınavlarda 30 dakika ek süre verilecek. 

Kamupersoneli.net – ANKARA