Gündem

ÖSYM’den Sınav Gözetmenliği Yapan Görevlilerin Ücretlerine Yönelik Düzenleme

Bilindiği üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen sınavlarda sınav gözetmeni olarak görev yapan personele belirli bir ücret ödeniyor. 

ÖSYM yapmış olduğu bir açıklama ile sınav gözetmeni ücretlerinde düzenlemeye gidildiğini duyurdu. 

ÖSYM SINAV GÖZETMENİ ÜCRETLERİNDE DÜZENLEMEYE GİTTİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlarda gözetmen olarak görev yapan ve aynı gün birden fazla oturumda görev alan görevlilerin ücretlerinde herhangi bir kesinti yapılmadan direkt olarak ödeneceği bildirildi. 

Konuya dair, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce yapılan açıklamada; ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda aynı gün içinde birden fazla sınavda görev alan personelin ücretlerinde yapılan yüzde 25’lik kesinti artık yapılmayacağı açıklandı. 

NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav görevlilerine ilişkin düzenleme kapsamında yapılan açıklamada, söz konusu düzenlemelerin 2018 yılında yapılacak sınavlarda uygulanacağı duyuruldu. 

Buna göre, 2018 yılı itibarıyla ÖSYM sınavlarında aynı gün birden fazla oturumda görev alacak görevlilerin ücretleri herhangi bir kesinti yapılmadan ödenecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA