Gündem

Otel ve restoranların açılış tarihi belli oldu! Belirtilen şartları sağlayanlar kapılarını açabilecek!

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamasında Türkiye’nin artık normalleşme adımlarını atmaya başlayacağını duyurmuştu. Normalleşme adımı olarak 10 Mayıs Pazar günü ilk defa 65 yaş üstü vatandaşlar 4 saat sokağa çıkmışlardı. Bugün AVM, berber ve kuaförlerin açılmasının ardından gözler otel ve restoranlara çevrildi.

27 MAYIS’TA KAPILARINI AÇAKACAKLAR

Sabah’ta yer alan habere göre, konuyla ilgili genelge hazırlandı. Buna göre belirtilen şartlara uyan otel ve restoranlar 27 Mayıs’ta kapılarını müşterilerine açabilecek. 21 Mart tarihinden itibaren müşteri almaları yasaklanan 100 bin civarı restoran yeniden müşterilerini ağırlayabilecek.  

Otel ve restoranların açılış tarihi belli oldu! Belirtilen şartları sağlayanlar kapılarını açabilecek!

SAĞLIKLI TURİZM SERTİFİKASYON PROGRAMI HAZIRLANDI

Konuyla ilgili Kültür ve turizm Bakanlığı bir çalışma yaptı. Otel ve restoranlardaki hijyen çalışmalarının belgelendirilmesi için “Sağlıklı Sertifikasyon Programı” hazırlandı. Belgeyi alan işletmeler, Bakanlığın resmi web adresinde açıklanacak. Restoranların uygulaması gereken kriterler şu şekilde:

  1. Masaların arasında en az 1,5 metre, sandalyeler arasında da 60 cm sosyal mesafe olacak.
  2. Müşterilerin kullandığı masa, sandalye ve masa üstü ekipmanlar alkol bazlı ürünlerle temizlenecek (Her müşterinin arkasından)
  3. Mutfaklarda temizlik protokolü aranacak ve düzenli olarak kayıt tutulacak
  4. Masa üstünde tek kullanımlık ekipmanlar olacak (Tuzluk, biberlik, peçetelik vb.)
  5. Personellerin her gün ateşi ölçülecek ve koruyucu kıyafetler verilecek.
  6. Numuneler her gün alınıp incelenecek.

70 ÜLKEYE TELEFON TRAFİĞİ BAŞLATILACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuyla ilgili atılacak olan adımları tek tek açıkladı. Bakan Ersoy, yapmış olduğu açıklamasında, turizm sektöründe Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilk etapta 70 ülkeye telefon trafiği başlatacaklarını söyleyerek, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Dışişleri Bakanımızla bir niyet mektubu hazırladık, bu niyet mektubunda bir davet içeriyor. O ülkenin vatandaşına yurt dışına çıkış izni verecek olan ilgili kurumlara gönderiyoruz bu mektubu. Sağlık altyapımızın detaylarını yazdık, hastane kapasitelerimizi yazdık, ambulans sayılarımız, ventilatör sayılarımız. Bu mektubu bütün ülkelere bu sabahtan itibaren gönderiyoruz”