Gündem

Otomobil Sahiplerine Plaka Uyarısı Yapıldı ! Çok Ağır Cezası Var

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmirlilere daha çok noktada hizmet verebilmek için harekete geçti, bir plaka basım atölyesi daha hizmete açtı. Başkan Celil Anık ise çeşitli açıklamalarda bulundu.

ARAÇ SAHİPLERİNE PLAKA UYARISI

Celil Anık açıklamalarında gösteriş için mevzuata aykırı plaka takanlara ya da plakasız trafiğe çıkanlara seslendi ve 2 bin 18 TL’ye varan para cezası olduğunu vurguladı ve aracın trafikten men edilebileceğini ifade etti.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili olan Celil Anık açıklamalarında mevzuata aykırı plaka takıldığını, kimilerinin de araçlarında plaka olmadan trafiğe çıktığını ifade etti. Ayrıca Anık açıklamalarının devamında Karayolları Trafik Kanunu’nun 23. maddesine göre bu gibi ihlallerin ağır para cezası olduğunu da vurguladı.

Yönetmelikte belirtilen özellikleri taşımayan plakaların tespiti durumunda 488 TL ceza kesildiğini vurgulayan Celil Anık, bir hafta süre verilerek, aksi halde aracın trafikten men edildiğini plakasız trafiğe çıkmanın cezasının ise 2 bin 18 TL ve aracın süre tanımaksızın men edileceğini vurguladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA