Gündem

Otostop Hakkında EGM'den Sürücülere Uyarı Geldi

Otomobil hırsızlığına karşı alınacak tedbirleri kamuoyu ile paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğü, araç sürücülerine çeşitli tavsiyelerde bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araç sürücülerine yapılan uyarıların detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

EGM’DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çeşitli gözlemlerin yapıldığı yapılan gözlemlerde park edilen araçların içinde her zaman araca ait belgelerin ve yedek anahtarlarının bırakıldığının görüldüğü ifade edildi.

Yapılan açıklamanın devamında çoğu araçların trafiğin ortasında ve mağazaların önünde çalışır bir vaziyette bırakılmakta olduğu bunun ise hırsızlık için davetiye çıkartmak anlamına geldiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak tedbirin hiçbir zaman sigortalamaktan kötü olmadığı seyahatlerde ve izinlerde aracın çalınmasının büyük problemleri yanında getireceği ifade edildi ve hırsızın çalmış olduğu araç ile bir trafik kazasına karışabileceği ve çalınan araçla başka bir suçun işlenmesinde kullanılabileceği vurgulandı.

Tüm bunların yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Camları ve kapıları kapatınız, kilitleyiniz. Araçta herhangi bir belge bırakmayınız. Yedek anahtarı araçta bırakmayınız. Otostopçuları almayınız. Alarm tertibatı takın” ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA