Gündem

Özel Kuvvetler ve Komandolar İle Afrin'e Kara Harekatı Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin operasyonu fiilen başladı açıklamasından kısa süre Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatının başladığını açıklamıştı. 

72 tam donanımlı savaş uçağıyla gerçekleştirilen ilk operasyonda terör örgütlerine ait 113 hedeften 108’i bertaraf edilmişti. Hava harekatının ardından topçu atışları devam etmişti.

KARA HAREKATI BAŞLADI

Bölgeden alınan son bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’nin Afrin Bölgesine kara harekatına başladı. Tanklar ve askeri araçların sınırı geçtiği ve Afrin Bölgesine doğru yola çıktığı öğrenildi. Ayrıca alınan bilgilere göre, özel kuvvetler ve komandoların 2 noktadan sınırı geçtiği aktarıldı. Konuya ilişkin ise Başbakan Binali Yıldırım bir açıklamada bulundu. Başbakan Yıldırım’ın  Suriye’nin Afrin Bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatında kara kuvvetlerinin 11:05’te Gülbaba mevkiinden Afrin’e kara harekatının başladığını duyurdu.

ŞİDDETLİ PATLAMA SESLERİ GELİYOR

Habertürk’ün haberine göre, karadan başlanan harekatta 3.5 kilometre ilerleme sağlandı ve bu bölgelerde bulunan mayınlar ve tuzaklar temizlendi. Sabah saatlerinde ise Türk savaş uçaklarının operasyonlara devam ettiği ve belirlenen terör hedeflerini imha ettiği açıklandı. Bölgeden yoğun duman ve şiddetli patlama seslerinin duyulduğu gelen bilgiler arasında.

Kamupersoneli.net – ANKARA