Gündem

Özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası arasındaki fark nedir? Tüm çalışanları ilgilendiriyor!

Sigortalı çalışanların yanı sıra sigortasız çalışanlarında merak ettiği konuların başında gelen Özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası arasındaki farkları  Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan açıkladı.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI VE TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan Özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında kaleme aldığı yazısında, “özel sağlık sigortasında iki ayrı sigorta türü var. Özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası. Tamamlayıcı sağlık sigortasının özellikle son 3 yıldır yükselen bir trendi var. Şimdi tamamlayıcı sağlık sigortasının birçok avantajı var. Klasik özel sağlık sigortasından daha fazla yaygınlaştı diyebiliriz. Son Mart ayından bu yana da yaygınlığı pandemi nedeniyle arttı.” dedi.

Öte yandan Noyan yazısında Özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili yazının devamı şöyle:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödediğinin üstünü tamamlıyor. Nerelerde geçiyor: SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında geçiyor. 4-5 tane sayısı olan hastaneler dışında tüm Türkiye çapında tamamlayıcı sağlık sigortası A+ hastaneler dışında özel hastanelerde geçiyor. Bunun nedeni de hastanelerin SGK ile anlaşmaları var. SGK ile anlaşması olan bir hastaneye gittiğinizde Covid-19 tedavisinde de geçerli bu anlaşma. SGK belli bir miktara kadar karşılıyor. Malum hastanelerin yüzde 200’e kadar fark alma hakkı var. Yüzde 200 farkın üzerini de tamamlayıcı sağlık sigortası karşılıyor.

Bugün gittiniz özel hastaneye, doktor muayenesi oldunuz, birtakım tetkikler yapıldı, size özel hastane 1500 lira fatura çıkardı diyelim. SGK sağlık uygulama tebliği üzerinden bunun 500 lirasını bilemediniz 600 lirasını karşılıyor. Geri kalan 900 lirayı hastane size fatura ediyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası 900 lirayı direkt karşılıyor. Özel hastanede tedavi ve tetkikleri yapıyorsunuz ve cebinizden 5 kuruş çıkmadan hastaneden ayrılıyorsunuz. Öteki türlü cebinizden harcamak zorundasınız. O yüzden sağlık sigortası her geçen gün yayılıyor.