Gündem

Özel Sektörde Güvenlik Tedbirleri Arttı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi, gerek kamu gerekse özel sektörde güvenlik tedbirlerinin artmasına neden oldu. 

Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu (TÖGF) Başkanı Bülent Perut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her Türk vatandaşı, her demokrasi gönüllüsü, her memleket sevdalısı gibi görevi başında bulunan bütün özel güvenlik görevlilerinin FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminin karşısında tüm güçleriyle durmaya çalıştığını söyledi. 

Perut, “Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yapan kardeşlerimi alınlarından öpüyorum. Ancak bazı durumlarda sayıca ve ateşli silah gücü açısından yetersiz kaldıkları noktalar da olmuştur. Ayrıca, içimizde bu hainlere destek verenler de tespit edilmiş, derhal ilgili birimlere bildirilmiştir. Daha da olduklarını varsaymaktayız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümetin yanında olduklarını ifade eden Perut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hainlerin darbe girişiminde şehit olan özel güvenlik görevlisi kardeşlerimiz bulunmaktadır. Görev yaptıkları yeri bu hainlere teslim etmemek için canını ortaya koyan özel güvenlik görevlisi kardeşlerimiz de vardır. Biri Beştepe’ye destek vermek amacıyla giderken, biri de görevi başında iki arkadaşımız şehit oldu. Ayrıca, özel güvenlik şirketi görünümündeki hainlerle, özel güvenlik görevlisi üniforması giyip FETÖ’cü hainlere yardım eden içimizdeki hainleri de devletimizin desteğiyle en kısa sürede ayıklayıp hak ettikleri yere göndereceğiz.”

“Spor karşılaşmalarında taraftarlar araya karışabilecek provokatörlere karşı dikkatli olsun”

Bülent Perut, ABD ve AB üyesi ülkelerin özel güvenlik görevlilerinin yetkilerini artırdığını, terör saldırılarının nerede, ne zaman geleceğinin belli olmadığını belirterek, “Ülkemizde de en son hainlerin darbe kalkışması ile yapmış oldukları teröre karşı özel güvenlik sektörü olarak tedbirlerimizi artırdık. Sektörde izinler iptal edildi, takviye personel sağlandı. Özellikle elektronik güvenlik sistemleri güçlendirilmeye başlandı.” dedi. 

Türkiye’de aktif olarak görev yapan 300 bin özel güvenlik görevlisi bulunduğunu bildiren Perut, şu anda Özel Güvenlik Daire Başkanlığının branş eğitimleri konusunda çalıştaylar düzenlediğini, eğitimler planladığını, ayrıca mevcut 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun konusunda da geliştirme çalışmaları yapıldığını anlattı. 

Perut, “Türkiye’de gerek kamu gerek özel sektör olsun, her alanda özel güvenlik sayıları ile tedbirlerin artırılması çalışmaları yapılmaktadır. Bundan sonra olası saldırı ihtimallerine karşı hava limanları, AVM’ler ve spor karşılaşmaları gibi halkın yoğun olduğu alanlarda güvenlik tedbirleri üst seviyede tutulacaktır.” diye konuştu.

Özellikle spor karşılaşmalarında taraftarların da aralarına karışabilecek provokatörlere karşı dikkatli olmak gerektiğini vurgulayan Perut, “Bu hainlerin daha ele geçmemiş olanlarının kalkışacakları terör eylemleri ihtimaline karşı özel güvenlik teşkilatları, kolluk kuvvetlerinin de desteğiyle gereken tedbirleri almaktadır.” dedi. 

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu da hareketliliğin yoğun olduğu yerlerde özel güvenlik hizmeti verilen noktalarda ek tedbirler alındığını söyledi. 

Kamupersoneli.net/AA