Gündem

Özgecan Aslan Cinayetinde Yargıtay'ın Kararı Açıklandı

2 Kasım 2015 tarihinde Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Ahmet Suphi Altındöken tarafından minibüs ile kaçırıldıktan sonra cinsel saldırının ardından hunharca katledilen Özgecan Aslan davasıyla ilgili kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi verdi.

Yargıtay, Ahmet Suphi Altındöken ile kendisine yardım eden babası ve arkadaşının ‘adam öldürme’ suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet kararını onadı. Daha önce Yerel Mahkeme, Ahmet Suphi Altındöken için ‘cinsel saldırı’ suçundan dolayı 24 ay hapis cezası vermişti. Yargıtay bu kararı delil yetersizliği nedeniyle bozdu. 

Yargıtay kararında: “Maktulenin cesedi üzerinde yapılan otopsi ve inceleme sonuçları ile dosyada mevcut delillere göre sanık Fatih’in savunmasının aksine maktuleye cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin mahkûmiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı anlaşıldı” ifadelerine yer verildi.

Kararda: “TCK’nın (cinsel saldırı suçlarını düzenleyen) 102-2. maddesi ile belirlenen temel ceza, suçun beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı insanların toplu yaşadığı ortamların sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle işlendiği gerekçesiyle aynı kanunun 102-3 (a) ve (e) bentleri uygulanmak suretiyle artırılmış ise de; maddenin gerekçesine bakıldığında suçun yetiştirme yurdu, ceza infaz kurumu, öğrenci yurdu, okul pansiyonu ve hastane gibi insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamların sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle işlenmesi halinde (e) bendi ile artırım yapılabileceği; somut olayda sanığın cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdiği kabul edilen minibüsün insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamlardan sayılamayacağı, bu nedenle (e) bendinin uygulama koşullarının bulunmadığı (yerel mahkeme kararında) gözetilmemiştir”  denildi.

– Dava Düşürüldü

Katilin hapishanede öldürülmesinden dolayı Yargıtay, katil hakkındaki hapis cezası kararını düşürdü.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA