Gündem

Özgür Özel:"Bu Ülkeyi FETÖ'ye Siz Teslim Ettiniz"

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Suriye’de 3 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin, “Askerimize kimin saldırdığının, hükümet tarafından net ve resmi bir dille açıklanması gerekiyor. Hükümetten Mecliste bilgilendirme yapmasını isteyeceğiz.” dedi.


Özel, Meclis’te gazetecilerin, Suriye’nin Halep kentine bağlı El-Bab bölgesinde rejim güçlerinin hava saldırısında 3 askerin şehit olması ve 10 askerin de yaralanmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Şehit ve yaralılar nedeniyle son derece üzgün olduklarını vurgulayan Özel, Meclisin verdiği görevle sınırların dışında bulunan Türk unsurlarına doğrudan hedef alınarak bir hava saldırısı düzenlendiği yönünde, yarı resmi bilgi aldıklarını söyledi.

“Gelinen noktada birazdan hükümetten Mecliste bilgilendirme isteyeceğiz” diyen Özel, çok çelişkili bilgiler geldiğini, bu nedenle hükümetin bilgilendirme yapmasına ihtiyaç olduğunu belirtti. Özel, şöyle devam etti:

“Öncelikle askerimize kimin saldırdığının, hükümet tarafından net ve resmi bir dille açıklanması gerekiyor. Ayrıca AKP iktidara geldiğinden beri Türkiye Cumhuriyeti’nin komşusunun toprak bütünlüğüne saygılı ve iç işlerine karışmayan anlayışı terk edildi. ‘Monşerler diplomasisi’ diye aşağıladıkları Türkiye Cumhuriyeti’nin geleneksel dış politikası terk edildi, etrafımız bir ateş çemberine döndü. Son gelinen noktada askerimiz sınır ötesinde, orada bulunmak zorunda ama Suriye’yi, Irak’ı bu hale kim getirdi? Bu politikalar örülürken biz ne söylüyorduk, AKP ne söylüyordu? Çok üzgünüz, çok tepkiliyiz. Hükümetin bu konuda Meclisi sağlıklı bir şekilde bilgilendirmesi için açıklama yapmasını talep edeceğiz.”

Özel, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma iktidarın sorumsuz, dengesiz ve kıblesi belirsiz dış politikasının neden olduğunu savundu.

-Mehmet Görmez’in açıklamaları

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in açıklamalarının da sorulduğu Özel, “Mehmet Görmez elbette özeleştiri yapsın tabii. 100 bin personeli var. Eğer Atatürk’ün kurduğu, onun istediği gibi bir Diyanet İşleri Başkanlığı olsaydı bu özeleştiriye gerek kalmazdı.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının devletin değil, hükümetin memuru gibi çalıştığını ileri süren Özel, koltuğun sıcaklığından rehavete kapılan bir Diyanet İşleri Başkanı ile karşı karşıya olunduğunu ileri sürdü. Özel, şöyle devam etti:

“Koltuk neden sıcak? Bir milyon TL’lik lüks aracın alttan ısıtmalı, eğlence paketli koltuğunda oturuyor ve oradan Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanında camilerin bahçelerinde aç sığınmacılar, işsiz insanlarımız uyurken, Türkiye’nin dört bir yanında ışık evlerinde, cemaat evlerinde birileri dinin gereklerini değil, cemaatin gereklerini çocukların akıllarına aşılarken, bunlar 1 milyon liralık makam arabasında alttan ısıttıkları koltuğun sıcaklığı ve rehavetiyle oturuyorlardı. Ellerinde oyun konsolu, uzun yolculukları sıkıcı hale gelmesin diye Diyanet İşleri Başkanı oyun oynuyordu arabasında. Şimdi de gelmiş, ‘Özeleştiri yapacağım’ diyor. Özeleştiriden fazlasını yapması lazım. Eğer tırnağın ucu kadar vicdan, insaf, samimiyet varsa o koltukta bir dakika oturmaz. Bugün bir yandan din, din eğitimi, milli eğitimle ilgili saçma sapan değerlendirmeler saraydan gelirken, öbür taraftan yapılan özeleştirileri uç uca ekleyince hiç biriniz masum değildiniz arkadaş. Bu FETÖ çocukları zehirlerken, kurumları ele geçirirken, darbe için damarlardan beyne doğru ilerlerken hepiniz oradaydınız. Diyanet İşleri Başkanı da AKP de Cumhurbaşkanı da oradaydı. Hepiniz oradaydınız, bu ülkeyi FETÖ’ye siz teslim ettiniz.”

KAMUPERSONELİ.NET – AA