Gündem

Öznur Çalık Açıkladı: Engellilerin Sağlık Raporlarında Yaşadıkları Krizlere Çözüm Getirildi

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık engelli vatandaşların sağlık raporu alım konularında yaşadıkları sorunları ifade ederek; “Şimdi Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu düzenlemelerle beraber inşallah önümüzdeki ay içerisinde yönetmelikle beraber bunlar hayata geçmiş olacak. Tek bir sağlık raporu e- Devlet üzerinden bütün kurumların görebileceği raporlar haline gelebilecek. Ayrıca Sağlık raporu sorunlarında yaşanan krizlere bu sayede son verilmiş olabilecek.” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Malatya’da Eczacılar odasını ziyaret ederek Başkan Tahir Özelçi ile bir araya geldi. Öznur Çalık, Özelçiye sergilediği duruş için teşekkür ederek; “Gayri milli ve yerli duruş sergilemeyen ve terör sevicilerine destek veren tabipler odasına örnek olsun” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK HİZMETLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık  Türkiye’de vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlandığı konusunda ifadelerde bulunarak; “Sosyal güvenlik kapsamında yüzde 100’e ulaştığımız dönem içerisinde GSS kapsamındaki vatandaşlarımızın rakamı net olarak 10,4 milyon kişiye ulaştı. Bu vatandaşlarımızın 7.7 milyonunun SGK primlerini bizler yatırmaktayız. Geriye kalanlarını ise sadece 54 Türk Lirası yatırarak sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına teşvik ediyoruz. ” dedi.

Engelli vatandaşların sağlık raporları hakkında açıklama yapan Öznur Çalık konuyla alakalı olarak; “Sağlık raporlar içim müracaat ettiklerinde sistem üzerinden 10 farklı pencere açılmaktaydı; Şimdi Sağlık Bakanlığımızın bizzat yapmış olduğu yeni düzenlemeyle beraber bu uygulama hayata geçmiş olacak. Tek bir sağlık raporu e- Devlet üzerinden bütün kurumların görebileceği sağlık raporu haline gelebilecek. Sağlık raporunda yaşanan krizlere bu sayede son verilmiş olacak” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA