Gündem

Pakistan'da Polis Eğitim Merkezine Saldırı Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

 Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde, silahlı saldırganların bir polis eğitim merkezine sızması sonucu yaşanan olayda 59 kişinin hayatını kaybettiği, 117 kişinin yaralandığı bildirildi.


Emniyet kaynaklarının yaptığı açıklamada, 3 silahlı saldırganın Kuetta kenti kırsalındaki yaklaşık 200 kişinin bulunduğu polis eğitim merkezine düzenledikleri saldırıda ölenlerin çoğunun polis adayı olduğu belirtildi.

Açıklamada, yaklaşık 5 saat süren ve bazı polis adaylarının da rehin alındığı belirtilen terör saldırısında, 59 kişinin yaşamını yitirdiği, 117 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Pakistan ordusundan üst düzey general Şer Afgun’un medyaya yaptığı açıklamaya göre, saldırının Laşkar-i Cangvi örgütü tarafından düzenlenmiş olma ihtimali yüksek görülüyor.

Merkezi Pakistan’ın Pencap eyaleti olan Laşkar-i Cangvi, daha önce de Belucistan’da mezhepsel saldırılar düzenlemişti. Özellikle Şii Hazara topluluğunu hedef alan örgütün, polis akademisine saldırmış olma ihtimalinin arkasındaki neden ise belirsizliğini koruyor.

İçişler Bakanlığından yapılan açıklamada, teröristlerin saldırıyı kalaşnikof silahlarla gerçekleştirdiği ve ayrıca iki teröristin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu öldüğü ifade edildi.

Yerel medyanın görgü tanıklarına dayandırdığı haberlere göre, sıcak saatlerin yaşandığı alanda en az üç patlama sesi duyulmuştu.

KAMUPERSONELİ.NET – AA