• Haberler
  • Gündem
  • Pasaport Kaldırılıyor! Peki Ülke Seyahatlerinde Ne Kullanılacak?

Pasaport Kaldırılıyor! Peki Ülke Seyahatlerinde Ne Kullanılacak?

Bazı ülkeye seyahat edecek vatandaşların pasaportlarında yeniliğe gidiliyor.Yapılan son değerlendirmelere göre 2020 yılından itibaren bazı ülkelerde pasaport ile geçiş olmayacak.

Bazı ülkeye seyahat edecek vatandaşların pasaportlarında yeniliğe gidiliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre 2020 yılından itibaren bazı ülkelerde pasaport ile geçiş olmayacak. Peki pasaport yerine ne kullanılabilecek?

Avustralya'ya seyahat edecekler için 2020 yılından itibaren pasaport belgesiyle uğraşmaya gerek kalmayabilir. Yetkililer tarafından yapılan son açıklamalara göre, standart ID kartlarını, yüzleri, gözleri (iris) ve / veya parmak izlerini otomatikman algılayan biyometrik teknoloji kullanılacak.

Bu planın eksiksiz ve doğru biçimde yürürlüğe girmesi halinde, başka ülkelerden Avustralya'ya gidecek ziyaretçiler normal bir ülkenin vatandaşıymış gibi hava alanında beklemeden kolayca çıkabilecek. Burada ki asıl amaç, 2019- 2020 yıllarının arasında giriş noktalarında bulunan cihazlarda elektronik sistemlerin kullanılmak istemesi. Eğer böyle bir durum için imkan sağlanırsa geçişlerin %90 kadarı bu sistem ile donatılacak.

Asıl adı Kesintisiz Yolcu (Seamless Traveler) sistemi olan bu teknolojinin hava alanı işlemlerinde aksaklıklar yaşanmadan daha hızlı yürürlüğe girebilmesi için 94 milyon dolar bütçenin gözden çıkarılması gerektiği belirlendi. Tam olarak 10 yıldan beri otomatik pasaport tarama sisteminin bulunduğu istasyonlar 40 milyon insan tarafından kullanıldı. Yeni sistemle beraber günümüzde kullanılan tüm sistem kaldır at durumuyla karşı karşıya kalacak. Bazı duyumlara göre; Canberra Hava Alanı'nda, Temmuz ayında pilot programı başlatılmasını gündeme getirdi.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme