Gündem

Pasaport ve Ehliyet İşlemlerinde Yenilik! Nüfus Müdürlüğü Tarafından Yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine yönelik olarak bütün işlemlerinrin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildiği açıklandı.

Söz konusu bu projed açıklamalarda bulunan Bakan soylu; “Değişim yapılmasını zorunlu kılan başka bir sebepte verimlilik artışı olarak ifade edebilir.z Teknolojinin bizlee getirdiği kolaylıklar karşımıza dururken eskilerin alışkanlıklarında ısrar edilmesi zamanlarda, mekanlardan ve maliyetlerden büyük bir israf olarak karşımıza çıkacaktır. Gelişen teknolojiyi bütün haliyle devletimie entegre etmek kamuyu olduğu yerden kurtarmak kamu hizmetlerini daha düşük zamanlı ve para maliyetiyle gerçekleştirmek modern zamanlarımızın temel hedeflerinden bir haline gelmelidir” dedi.

2 NİSAN 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Bakan Soylu ayrıca yaptığı açıklamada; “2 Nisan tarihinden itibaren tüm söz konusu bu işlemlerimiz ilçe nüfus müdürlüklerimize başvuru yapılarak gerçekleştirilecektir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının yanı sıra pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinin aynı yerden yapılacağından dolayı entegrasyonla vatandaşlarımızın bilgilerini bilişim sayesinde temin edeceğiz ve vatandaşlarımıza kolaylıkar sağlayacağız.,

Biyometrik verilerle beraber, parmak, el izlerinin dahil edildiği nüfus idaresinde yepyeni bir sisteme geçiş yapıyoruz. Bu el ve parmak izleriyle aakalı olarak bu yeni geçiş yaptığımız sistem içerisinde vatnadaşlarımız bir defa bu parmak izlerini ehliyetlerde pasaportlarda ve nüfus kağıtlarında verildiğinde bunların sadece bir sonra gelme durumlarda teyit edilecektir. Teyidler yeterleri olduğu an itibariyle depoda olan bilgisi alınacak ve getirilecek depoda olan bilgiler alınacak ve onun üzerinden eşleştirmeler yapılacaktır. ” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA