Gündem

Pasaportlar Artık Değişiyor

Pasaportların değişmesi ile ilgili Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru  açıklamalarda bulundu.

Türkiye için Schengen uyumlu yeni pasaportlar konusu içeriği ile ilgili AB ( Avrupa Birliği ) ile ilgili bir proje hazırlanılmış olunduğunu ve bu proje uygulamalarının devam ettiğinin dile getirdi ve yakın zaman içerisinde yeni pasaportların olabilmesi için ihale yapılacağı açıklandı.

Yeni pasaportu, “çipi kendi içinde olan, içinde parmak izi ve diğer bilgilerin yer aldığı pasaport” olarak tarif eden Koru, “Beş sene önce değişen pasaportlar AB ( Avrupa Birliği ) ‘ ye uyumlu denilerek yenilenmiş idi şimdi ise neden AB ( Avrupa Birliği ) ye uyumlu olan pasaport tekrar değişir düşüncelerine yanıt olarak 5 sene önceki güvenlik sistemi ile şimdi ki zamanın güvenlik sistemi aynı mı sorusu ile net bir cevap verilmiş oldu.

Vatandaşlarda % 10 oranında bir kesimin pasaportu var

Türkiye de bulunan vatandaşların sadece % 10 ( on )luk bir kesiminin pasaport kullandığını ve seyahat ettiklerini belirtti. Diplomatlara göre ise AB ( Avrupa Birliği ) ile zorlu süreçten geçtikten sonra % 10 luk kesimin seyahatleri ile ilgili sorun yaşamayacaklarını kısa süreli seyahatlar yapabileceklerini belirttiler. Bir Türk yetkili vize muafiyeti geldikten sonra vatandaşlar avrupa ülkelerine kısa süreli vizesiz ziyaretlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

 Kamupersoneli.net