Gündem

Patlama'da Vefat Edenlerin Cenazeleri Ailelerine Teslim Edildi

Dün akşam saatlerinde Ankara Kızılay Güven Park otobüs duraklarının olduğu yerde bir bomba yüklü araç patlatıldı.  
 
Ankara Kızılay’da yapılan bir terör saldırısı idi. Bu terör saldırısında 35 kişi hayatını kaybederken 125 kişi de yaralandı. Hayatlarını kaybeden kişiler yaşanan olayın ardından Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.  
 
Bu yaşanan olaylar dahilinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu bir güvenlik zirvesi toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Olay dün akşam saat 18.45 de yaşandı. Bölgeye acil olarak itfaiye polis ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Ambulanslar peşin sıra gelip geçerken itfaiye ekipleri patlamanın etkisiyle alev topuna dönen araçları söndürmek ile uğraştılar. 
 
Bölgeye yüzlerce polis ekibi sevk edildi. Polis memurları olay yerinde yaşanan kaos ortamını dindirmeye çalıştı ve olay mahalline kimsenin giriş yapmasına izin vermedi. Ankara Emniyeti çevik kuvvet ekipleri ise patlamanın yaşandığı sokağın girişini ve çıkışını kapattılar. Olayın yaşandığı sokağa girişler tamamen engellendi.  
 
Bunun ardından Ankara Emniyeti tüm personelleri için gel emri yayınladı. Bu emir tüm polisler için ek görev emri idi. Ankara’da yaşanan acı olaydan sonra tüm polis memurları fazla mesai ile ek görev yaptılar.  
 
Dün ki patlamada tüm yaşananlar bunlar iken bugün ise Adli Tıp Kurumundan 35 kişinin cenazi ailelerine teslim edildi. Dün ki patlamada hayatını kaybedenler kimliklerinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna getirildiler. Kimlikleri tespit edilen 35 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi. 
 
Kamupersoneli.net