Gündem

Patlamanın Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Bingöl’ün Genç ilçesindeki bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştiren PKK’lı teröristlere vatandaşlar tepki gösterdi.

İlçe girişinde Öğretmenevi Kavşağı’nda zırhlı polis aracının geçişi sırasında akşam teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda meydana gelen patlamanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın olduğu yerde 3 metre genişliğinde bir metre derinliğinde çukur oluşurken, 2 okul, kültür merkezi, hastane ile çok sayıda ev ve iş yeri ile araç hasar gördü.

Çevredeki ev ve iş yerleri ile çok sayıda aracın hasar gördüğü saldırı dolayısıyla büyük korku yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, terör örgütünün sivilleri de hedef alan saldırılarını lanetledi.

– “Sabaha kadar uyuyamadık”

Vatandaşlardan Paşa Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının patlamanın olduğu yerden bir süre önce geçerek eve geldiğini ifade ederek, şiddetli patlama dolayısıyla çok korktuklarını söyledi.

Teröre ve destekçilerine lanet okuyan Nazlı, “Biz kesinlikle bu saldırıları kabul etmiyoruz. Her tarafı yerle bir etmişler. Allah bunlara fırsat vermesin. Çocuklarım çok korktu, hala kendilerine gelemediler. Sabaha kadar uyuyamadık.” dedi.

Patlamanın yaşandığı sırada patates sattığı kamyonunda uyuduğunu belirten Gökhan Demirbaş, önce silah sesleriyle uyandığını söyledi.

Silah sesinin ardından 15 dakika sonra patlamanın olduğunu işaret eden Demirbaş, çok korktuğunu aktardı.

Satıcı Erman Demirbaş da patates satışı için Genç’e geldiğini vurgulayarak, “Korkudan dışarıyı çıktık ve kaçmaya başladık. Askeri bir hareketlilik yaşandı. 15 dakika sonra büyük bir patlama daha meydana geldi.” diye konuştu.

Saldırıda hasar gören traktörün sahibi Dirah İnan ise saldırının hafif ticari araçla yapıldığını savundu.

Teröristlerin saldırıyı traktörle gerçekleştirdiği iddiasının doğru olmadığını belirten İnan, saldırıyı şiddetle kınadığını dile getirdi.

Traktörle geçimini sağladığını ifade eden İnan, “Bunu yapanların Allah belasını versin. Her zaman buraya traktörümüzü park edip eve gidiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kamyonu hasar gören Mehmet Sıddık Özger de terör örgütünün saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Akşam kamyonumu park edip eve gittim sabah geldiğimde bu halde buldum.” dedi.

Genç ilçesinde, PKK’lı teröristlerce, akşam zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, bir polis memuru şehit olmuş, 6’sı güvenlik görevlisi 10 kişi yaralanmıştı. 

Kamupersoneli.net / AA