Gündem

Patrondan çalışanlara 'ayağa kalkmadın' dayağı! Patron serbest bırakıldı

Habertürk Haber Merkezi’nden Nihat Uludağ’ın haberine göre, BeşiktaşPolis Merkezi’nde 13 Nisan günü ifade veren mekan sahibi Şahin Ş., çalışanları müşteriler içeri girdiğinde ayağa kalkmaları için uyardığı ve o an sinirlendiği için çalışanları darp ettiğini söyledi.

Patrondan çalışanlara 'ayağa kalkmadın' dayağı! Patron serbest bırakıldı

Öfke patlaması diyerek kendini savundu

Habertürk, şüpheli Şahin Ş.’nin poliste verdiği ifadeye ulaştı. Şahin Ş., kendini şöyle savundu:

“Olay günü bilet satılan bölümden geçerken, şikayetçi Gaye Akıl’a ‘müşteriniz girdiği zaman saygıda kusur etmeyin, esnaflığın kuralıdır. Diyerek nasihat verip geçtim, ben oradan geçmiştim, ben kapıdan girerken de ayağa kalkmadığı için bunu benim için değil, veli nimet saydığımız müşteri için yapılmasını gerektiğini anlatmak üzere geri döndüm. Zaten bu yaşananlardan dolayı moralim bozuktu, ben nasihat etmek istedim ancak geri döndüğümde bu iki kişinin alaycı tavırla karşılaması, benim bilet kesen Enver Doygun ile diyalog kurmak istediğim sırada yanındaki Gaye Akıl’ın bu kişiyi savunur tarzda müdahale etmesi üzerine, istem dışı kendimi kaybettim, istemediğim bu hadise meydana geldi. Ben yüksek tansiyon hastasıyım, bu konuya ilişkin raporum vardır, ilaç kullanıyorum, son zamanlarda şirkette meydana gelen maddi anlamdaki olumsuz durumlar rahatsızlığımı tetikledi. Sonucunda az önce söylediğim gibi istemediğim böyle bir durum yaşandı. Söz konusu olay, işletmenin kendi mali durumuyla ilgili olumsuz hal almasından kaynaklı benim ani öfke patlamamla sonuçlandı, böyle bir olay yaşansın istemezdi, daha önce söylediğim gibi şikayetçilerle öncesinden herhangi bir şahsi husumetim söz konusu değildir, böyle bir olayın yaşanmasını gerçek anlamda istemezdim. Yaşananlardan dolayı üzüldüm pişmanım”

“Ölümle tehdit etti”

“Beni görünce ayağa kalkacaksınız” diyerek iki çalışanına tokat atmaya başlayan Şahin Ş. çevrede bulunan diğer personellerin gözü önünde çalışanlarına sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Bu saldırı sırasında mekanda bulunan güvenlik görevlileri ve çalışanların bir süre olayı izlemesi ise şaşkınlığa neden oldu.

Mekanın içinde başlayan darp, daha sonra mekanın dışına da yansıdı. Gaye Akıl’ın sosyal medya hesabından paylaştığı iddiaya göre iş yeri sahibi, “Bir daha buraya gelirseniz, sizi öldürürüm, ayaklarınızı kırarım” diye tehditler savurarak çalışanları dışarı çıkardı. Daha sonra Enver isimli çalışanı tokatlayarak mekanın önünden kovdu.

Olayın ardından Beşiktaş Emniyet Müdürlüğüne giden Gaye Akıl, saldırgandan şikayetçi oldu. Akabinde hastaneye götürülen Akıl, darp raporu alarak Şahin Ş. hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı çıkardı. Sosyal medya hesabından görüntüleri yayınlayan Akıl, kamuoyundan destek istedi. Daha önce aynı mekanda güvenlik görevlileri tarafından üniversite öğrencileri darp edilmişti.

Dayak anı kameralara yansıdı

Patronunun saldırı anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, Şahin Ş.’nin çalışanlarının bulunduğu masaya gelip bir anda tokat attığı görülüyor. Bir süre sonra aralarında tartışma devam ediyor ve köşeye kıstırdığı Gaye Akıl’a defalarca tokat attığı güvenlik kameralarına yansıyor. Daha sonra mekanın dışına çıkan Enver isimli çalışanına şiddet uygulamaya devam ettiği görülüyor.

Bu arada saldırıyı gerçekleştiren Şahin Ş.nin mülk sahibi olduğu, ‘DorockXL’ adlı işletmenin sahiplerinin dayak olayının ardından mekandan yatırımlarını çektiği iddia edildi. İşletme hukuki süreçte çalışanlarının yanında olduğunu ifade etti.  

Patrondan çalışanlara 'ayağa kalkmadın' dayağı! Patron serbest bırakıldı