Gündem

Pegasus uçak kazasındaki yolcular için sigorta sürecini başlattı!

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti. Yaşananların ardından pist, kule, pilot ve hava şartları gibi etmenler öne çıkarken, kazanın ardından sigorta sürecinin nasıl işletileceği de yanıt bekleyen sorulardan biri oldu. Sigorta şirketlerine ekspertiz hizmeti veren bir şirketin genel müdürü olan Mustafa Nazlıer, kaza sonrası uygulanacak sigorta işlemlerinin detaylarını anlattı.

Uçak ve yolcular için sigorta süreçleri farklı işleyecek

Hazırlanacak olan kaza kırım raporu ve sonuçlarının kök sebep analizini içereceğini ve bu vesileyle hukuki sorumlulukların kesin biçimde ortaya konacağına değinen Nazlıer, havayolu şirketlerinin yaptıkları bütün uçuşların sigorta güvencesinde olduğunu vurguladı. Uçağın kendi gövde sigortasının bulunduğunu, ayrıca taşıdığı yolcular, bagajlar, yükler ve postaların da sigortalandığının altını çizen Nazlıer, “Sadece uçak ve içindekiler değil, herhangi bir kazada zarar görebilecek 3’üncü şahıslar için de sigorta poliçeleri düzenlenir” dedi.

Süreç hızlı ve sorunsuz bir şekilde çözülecek

Pistten çıkan uçağın kendisi için ‘gövde sigortası’ sürecinin başlayacağını kaydeden Nazlıer, şöyle devam etti: “Gövdenin sigorta süreci farklı, yolcuların farklı olacak. Ancak burada bilmemiz gereken bir diğer nokta, uçağın içindeki her kişinin sigorta süreci aynı şekilde işletilecek. Bu noktada yolcular için ‘Koltuk Sigortası’ devreye girerek gerçekleşen riske bağlı oluşan maliyetleri karşılayacak. Havacılık sektörü son derece hassas olduğundan diğer adımlarda olduğu gibi kaza sonrası sigorta sürecinde de uluslararası kriterlerle oluşturulan protokoller devreye alınacak. Bu sektörde kurallar ve sonuçlar çok sıkı bir şekilde uygulandığından az önce bahsettiğim sigorta süreçleri de en ufak bir aksama olmadan yerine getirilecektir.”