Gündem

Perinçek Abdullah Öcalan’ın mektubunun okutulmasını ve kardeşinin TRT’ye çıkarılmasını savundu!

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Habertürk ekranlarında Hülya Hökenek’in programında konuştu. 40 bin insanımızın katili PKK Terör örgütü elebaşının mektubunun okutulması ve kırmızı bültenle aranan PKK terör Örgütü yöneticilerinden Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkartılmasını eleştiren Dikbayır, konu ile ilgili yapılan soruşturma ile ilgili takipsizlik kararının verildiğini söyledi.

İYİ Partili Dikbayır şu açıklamaları yaptı;

Perinçek Abdullah Öcalan’ın mektubunun okutulmasını ve kardeşinin TRT’ye çıkarılmasını savundu!

ÖCALAN’IN TRT’YE ÇIKARILMASINA TAKİPSİZLİK KARARI

‘’Sayın Perinçek onu şuraya söyleyeceksiniz. 31 Mart sürecinde Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranlara söyleyeceksiniz. Elinde 40 bin insanın kanı olan Abdullah Öcalan’ın mektubunu okutanlara söyleyeceksiniz. Bu cümleyi onlara kuracaksınız. Biz İYİ Partinin 30 Milletvekili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranlar hakkında gereğinin yapılması için şikayet dilekçesi verdik. Takipsizlik kararı verildi.. Biliyor musunuz? Onlarla masaya oturanlara kuracaksınız bu cümleleri…’’ Dikbayır’ın bu sözleri karşısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ‘’bunun bir amacı vardı’’ diyerek çıkışta bulundu. Perinçek, ne gibi amacı olduğunu şu sözleri ile açıklık getirdi.

NE GİBİ AMACI VARDI?

‘’Abdullah Öcalan’ın o mektubu okutulduğu zaman PKK Kandil’den bir bildiri yayınladı ve dedi ki ‘hükümet bizi teslim almak için Öcalan’ın mektubunu okuyor ve Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkartıyor.’ Yani en büyük şikayet PKK’dan geldi’’ sözleri ile Öcalan’ın mektubunun okutulmasını ve Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasını savundu!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEKTUBUN OKUTULMASI İLE İLGİLİ NE DEDİ?

Olaya şöyle bakıyorum. Bizim derdimiz o değil. Oralardan bize ne gelir, ne gelmez bunları az çok kestiriyoruz. Burada bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında HDP-PKK kanadında yaşanan Öcalan-Demirtaş noktasında iktidar savaşında ciddi kayma gösteriyor. Bu süreç içerisinde Öcalan kendi iktidarını bunlara kaçırmak istemiyor. Demirtaş’a hesap sormaktan tutun da dağa hesap sormaya varıncaya kadar. Onların kendisine ihanet ettiği yönünde. Buna yönelik kesin tavırları var.

Perinçek Abdullah Öcalan’ın mektubunun okutulmasını ve kardeşinin TRT’ye çıkarılmasını savundu!

Bu süreç içerisinde yaptığı açıklamada ‘eğer siz beni destekliyorsanız, benim arkamda olan bir partiyseniz ne oraya ne şuraya değil siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız, herhangi bir yere değil kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız’ diye bir şey. O anlaşılıyor. Tabii biliyorsunuz PKK’nın bir adayı CHP adayına destek veriyor. Bir kanadı üçüncü yol diyor. Hamdolsun Binali Bey’in bunların hiçbiriyle ne ilgisi ne alakası yok. Biz sadece MHP ile kurmuş olduğumuz Cumhur İttifakı ile bu süreci götürüyoruz. Bununla ilgili bir desteğin gelemeyeceğini herkes biliyor. Ben derim ki burada bir liderlik mücadelesi var. Öcalan, Demirtaş’a ve dağa mesajlarını veriyor..