Gündem

Perinçek’ten şaşırtan Türkçe Olimpiyatları açıklaması: FETÖ'cülerin yaptığını bilmiyordum!

Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları hakkında herkesin dikkatini çeken bir açıklama yaptı.

BEN VAZGEÇTİM

FETÖ’nün 2007 yılında gerçekleştirdiği Türkçe Olimpiyatları’na katılamadığı için pişman olduğunu dile getirdiği sözleri sorulması üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Şöyle oldu: Katılmak için gece yola çıktım Ankara’dan. Ondan sonra telefon ettim arkadaşıma. Kim yapıyor bunu dedim. O da Fethullah’ın adamları yapıyor deyince ben vazgeçtim.” Cevabını verdi.

FETÖ’CÜLERİN YAPTIĞINI BİLMİYORDUM!

“Türkçe’yle ilgili bir faaliyet anlamında o. Türkçe’ye sevgimden dolayı yola çıktım.” Diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Merak ettim. Davet edenler, bakanların geleceğini söyledi. Merkeze koydukları koltukta benim oturacağım, hükümet üyelerinin benim etrafımda olacağı söylendi. Hükümetin de katıldığı bir Türkçe Olimpiyatı. FETÖ’cülerin yaptığını da samimi olarak bilmiyordum. Bilsem başka türlü davranırım. Hatta konuşmamın ilk cümlelerini bile tasarlayarak gidiyordum. Telefon ettiğim arkadaşım beni uyarınca vazgeçtim.” İfadelerini kullandı.