Gündem

Personel İstihdam Mülakatlarında İşe Alınmak İstiyorsanız Bunları Yapmayın

İş görüşmesine veya personel istihdam mülakatına giden adayların dikkat emesi gerekenleri kamupesoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Buna göre iş görüşmesine giden adayların CV hazırlarken özenin ve en azından dil bilgisi ve yazım anlamında hata yapmamaya dikkat etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca adayların başvuru yaptıkları şirketleri iyi tanımaları gerekmektedir. Şirketler işe alacakları insanın nereye başvurduğunun farkında olmasını bekliyor.

YAZILAR DEĞİL İÇİNDEKİLER ÖNEMLİDİR

Dikkat çekmek için CV hazırlarken farklı yazılar ve farklı renkler kullanmayın. Burada önemli olan CV’nin içindeki bilgilerdir.

Ayrıca iş görüşmesi öncesinde kesinlikle sigara ve alkol kullanılmaması gerekmektedir. İş görüşmesinden önce kesinlikle sigara içmeyin, görüştüğünüz kişi kokuyu alacaktır. Eğer karşınızdaki de sigara kullanan biriyse belki önemsemeyebilir. Ancak sigara kullanmayan biriyse oldukça rahatsız edecektir.

İş görüşmesine gidecek olan adayların kesinlikle görüşmeden önce duş almaları gerekmektedir. İş görüşmesinde sizinle konuşan kişi sizden en ufak dahi kötü bir koku almamalı.

Adayların iş görüşmesine kesinlikle geç kalmamaları gerekmektedir. Hatta tüm hayatınızda dakik olmayı alışkanlık haline getirin. İş görüşmesinden önce adayın 15 dakika öncesinde orada olması en sağlıklı olanıdır.

SAKİN VE KARARLI OLUN

Randevunuz için beklerken telefonunuzla oynamak o an başka bir yerde olmayı tercih ettiğiniz izlenimini verebilir. Bu yüzden randevu için beklerken sakin ve kararlı bir tavır takınarak beklemeniz faydalı olacaktır.

İş görüşmelerinde giyime çok dikkat edilmelidir. Görüştüğünüz şirket herhangi bir giyim kuralı koymamış olsa dahi siz özenli olun.

Son olarak iş görüşmelerinde vücut dili çok önemlidir. Anahtarınızla oynamak, telefona bakmak, ayak sallamak, kafa kaşımak gibi hareketler karşı tarafa güvensizlik olarak görüneceğinden bu hareketleri yapmayın.

Personel alım mülakatları hakkında görüşleriniz neler? Sosyal yardımlaşma platformunda tartışabilirsiniz. Sosyal yardımlaşma platformu için TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA