Gündem

Petrol Fiyatlarında Artış Yaşanabilir

Rus enerji şirketi Lukoil’in başkan yardımcısı Leonid Fedun, düşen petrol fiyatlarının yatırımları etkilediğini ve buna önlem alınması gerektiğini belirterek, “Petrolde varil başına 80 dolar, altın fiyattır.” dedi.

Fedun, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 23’üncü Dünya Enerji Kongresi’nin 2’nci gününde bir konuşma yaptı.

Bazı üreticilerin ve yatırımcıların “petrol fiyatlarının düşük olması nedeniyle girişim yapılmasının makul olmadığını” söylediğini hatırlatan Leonid Fedun, “Fiyatların kısa vadede artacağını sanmıyorum. Fiyatlar etrafında yüksek dalgalanma hareketlerini görüyoruz. Bu dalgalanma bir yerlerde durulacak. Üreticilerin anlaşmaya varmaya hazır olmaları bizi sevindiriyor.” ifadelerini kullandı.

Fedun, Lukoil’in sadece Rusya’da değil çeşitli ülkelerde çalıştığına dikkati çekerek, “Farklı ülkelerde çalışıyoruz. Rusya’da da Irak’ta da işlerimiz var. Orada da bakanlık ve siyasi elit, karar alma sürecine katılıyor. Dalgalanma iyi de kötü de olabilir ama ortalama fiyat olarak 80 dolar kabul edilebilir. Petrolde varil başına 80 dolar, altın fiyattır.” değerlendirmesinde bulundu.

Petrol sektörünün garanti sağlayacak ve yatırımcı çekecek bir fiyata ihtiyacı olduğunu belirten Leonid Fedun, “Fiyattaki belirsizlik 3-4 yıl daha devam ederse, işte bunun bedeli çok yüksek olacak ve çok etkileneceğiz bundan.” diye konuştu. 

Kamupersoneli.net / AA