Gündem

Peygamber Efendimiz H.Z Muhammed (S.A.V.)'in İftar Duası ve Sahur Duası

 Rahmet ve Bereket Ayı olan Ramazan başladı. 11 Ayın sultanı olarak itelendirilen bu ayda Müslümanlara oruç tutmak farz kılınmıştır.

İslam alemi için oldukça önemli olan bu ay içerisinde çokça hikmet vardır. Oruç, Teravih, Fitre, gibi Allah katında önemli yeri vardır. Peki oruç tutarken ve orucumuzu açarken hangi dualar edilmelidir. Sahur duası nedir? İftar duası nedir? İftar ve sahur duası haberimizin devamında..

İftarda Yapılacak Olan Dua

Orucumuzu açmadan önce edeceğimiz dua:

Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel’ ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema” ahhertü. “

Anlamı: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.”

Efendimiz (S.A.V.)’in İftar Duası

Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) orucunu şu dua ile açardı:

“Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.” (Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22)

Peygamber Efendimizin Sahur Duası

Peygamber Efendimiz (sav) sahurda şu duayı edermiş:  Ey bu gecenin ve biraz sonra оIacak sahurun Rabbi oIan AIIаh’ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip еyle Amin.

Kamupersoneli.net  | Ankara