Gündem

Piyanist Şevket Uğurluer Hayatını Kaybetti! Şevket Uğurluer Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Müzik dünyasının önemli isimlerinden Şevket Uğurluer, 81 yaşında hayatını kaybetti. 10 gündür hastanede zatürre tedavisi gören ünlü piyanist ve yorumcu Şevket Uğurluer, bugün vefat etti.Uğurluer’in ölüm haberini İstanbul Caz Festivali Twitter hesabından duyurdu.  81 yaşındaki sanatçı, Çarşamba günü son yolculuğuna uğurlanacak. Uğurluer için ilk olarak Cemal Reşit Rey’de bir tören düzenlenecek. Sanatçının cenazesi, öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek..

Açıklamada, “25. İstanbul Caz Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahiplerinden, piyanonun efsane ismi Şevket Uğurluer’i kaybettik. Yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz.” ifadelerine yer verildi. Uğurluer, 1991’de Türkiye’yi Eurovision’da temsil eden ‘İki Dakika’ adlı şarkıyı bestelemişti. Ünlü piyanist ayrıca TRT’de 17 yıl aralıksız devam etmiş olan ‘Anılarla Müzik’ adlı programı da hazırlayıp sunmuştu.

Şevket Uğurluer Kimdir?

Piyanist ve şarkıcı Şevket Uğurluer, 1938’de dünyaya geldi. Müzik çalışmalarına ilkokul döneminde mandolinle başlayan sanatçı, profesyonel çalışma hayatına 1955’de geçti.

Dönemin belli başlı orkestralarında 1961 yılına kadar görev alan Uğurluer, henüz 17 yaşındayken Erol Büyükburç, Metin Ersoy, Kanat Gür ve Salim Ağırbaş’la birlikte kendi adını taşıyan bir orkestra kurdu.

“Şevket Uğurluer ve Arkadaşları” adlı orkestra ile devrin önemli şarkılarını seslendirip, folk ve klasik Türk müziği eserlerini caza adapte eden Uğurluer’in “Not Responsible”, “Tombalacık Halimem”, “You” isimli 45’lik plakları o yılların popüler eserler arasında yer aldı.

Aynı zamanda 1991’deki “Eurovision Şarkı Yarışması”na “İki Dakika” adlı şarkının bestecisi olarak katılan Uğurluer, TRT ekranlarında izleyiciyle buluşan “Anılarla Müzik” adlı programı, 20 yıl boyunca hazırlayıp, sundu. Uğurluer, geçen yıl ayrıca “25. İstanbul Caz Festivali” kapsamında “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne değer görülmüştü.

Piyanist Şevket Uğurluer Hayatını Kaybetti! Şevket Uğurluer Kimdir, Kaç Yaşındadır?