Gündem

PKK Afrin'de Hastane Açtı

PKK, Afrin’de hastane açtı. Örgütün elebaşlarının da katıldığı açılışta hastanenin, terör örgütü PKK’lılara hizmet vereceği aktarıldı.

Hastanenin tüm cihaz ve tıbbi donanımı, İtalya, Almanya gibi ülkelerden temin edildi.

TSK’nın operasyon hazırlığına karşı harekete geçen terör örgütü PKK, Halep’e bağlı Afrin ilçesinde hastane açtı. Afrin’de 5 yıldır işgal unsuru olarak bulunan PKK, sınır hattı ve iç bölgelerde yaptığı saldırı hazırlıklarına 70 yataklı hastaneyi de kattı.

Gelişmiş Tıbbi Cihazlarla Donatıldı

Yenişafak’ın haberine göre açılan hastanede, cephede yaralanan PKK’lı teröristler tedavi edilecek. Afrin’e yaşayan siviller bu hastaneden yararlanamayacak. Terör örgütünün Afrin elebaşları tarafından açılan hastane gelişmiş tıbbi cihazlarla tamamlandı.

ABD ve Avrupa ülkeleri adına faaliyet yürüten dernek ve vakıfların yapımını üstlendiği hastanenin tüm cihaz ve tıbbi donanımı İtalya, Almanya gibi ülkelerden temin edildi ve Erbil üzerinden Afrin’e taşındı.

Türkiye’yi Tehdit Etti

Hastanenin açılışına Suriye PKK’sı PYD’nin sözde Afrin Komutanı Mahmud Berhidan da katıldı. Hastanenin açılışında Türkiye aleyhine konuşmalar yapan Afrin Komutanı Mahmud Berhidan, Türkiye’ye tehditler savurarak, Afrin’de yeni bir seferberlik kararı aldıklarını kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA