Gündem

PKK Operasyonu Bahanesiyle Havalandılar

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Diyarbakır’da konuşlu 8. Ana Jet Üs Komutanlığındaki 6 savaş uçağının, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarına harekat düzenleneceği bahanesiyle, Ankara’ya havalandırıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kanuna aykırı olarak havalanan 6 savaş uçağı, örgüt mensuplarınca Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarına harekat düzenleneceği öne sürülerek kaldırıldı, ardından da Ankara’ya gitti.

Diğer nöbetçi personel böyle bir talimatın bulunup bulunmadığını araştırırken uçakların havalandırılmasına engel olamadı.

– 83 askeri pilot gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının, 15 Temmuz’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, bir kısım askeri ve kamu personelinin iştirak ettiği darbe teşebbüsü ile ilgili TCK’nın 309, 312 ve 314. maddeleri uyarınca resen başlattığı 2016/22122, 2016/22123 ve 2016/ 2227 numaralı 3 ayrı soruşturması sürüyor.

Başsavcı Kamil Erkut Güre nezaretinde, 5 cumhuriyet başsavcı vekili ve 10 cumhuriyet savcısının koordinesinde yürütülen soruşturmada, şüpheliler arasında 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe ile 83 askeri pilot, 69 hakim ve savcı ile 21 emniyet müdürünün de bulunduğu 333 kişi yer alıyor.

– Elektrik verilmiyor

Öte yandan, kanuna aykırı olarak jetlerin havalanmasını engellemek amacıyla 8. Ana Jet Üs Komutanlığına elektrik verilmiyor. Başsavcılığın talimatı doğrultusunda kulede uçuşları gözetlemek üzere emniyet personeli de görev yapıyor. 

AA
Kamupersoneli.net