Gündem

PÖH'lerden Dev FETÖ Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı Var

Konya’da Özel Harekat polislerinin de katılımıyla FETÖ’nün “gaybubet” evlerine düzenlenen operasyonda, çoğu üniversite öğrencisi 50 şüpheli gözaltına alındı. 

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Söz konusu soruşturma Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün “gaybubet” ismini verdiği evleri belirlemek için çalışma başlattı.

PÖH KOÇBAŞI KULLANDI

Teknik ve fiziki takip yaklaşık 3 ay sürdü. Teknik takip sonrası aralarında öğrenci evlerinin de bulunduğu çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Söz konusu operasyonda Özel Harekat Polislerinin de  (PÖH) katılımı ile gerçekleştirildi. PÖH ekipleri evlerden birinin kapısı açılmayınca koçbaşı kullanarak kapıyı açtı.

Evdeki 2 şüpheli odalarında gözaltına alındı. Bir kişi ise balkondan kaçmaya çalışırken Özel Harekat Polisi (PÖH) tarafından fark edilerek yakalandı.

50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI VE SAYI ARTABİLİR

Operasyonda, aralarında üniversite öğrencilerinin de yer aldığı 50 kişi gözaltına alındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Ayrıca operasyonun hala devam ettiği  ve gözaltına alınan kişi sayısının artacağı ifade edildi. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA