Gündem

Prof Filiz Onat canlı yayında gerçek Korona tedavisi uygulanan hasta sayısının açıklanmadığını iddia etti!

Prof. Dr. Filiz Onat Habertürk’ün ‘’Nedir Ne Değildir’’ canlı programına katıldı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Filiz Onat, Sağlık Bakanlığı’nın verileri açıklarken PCR testini esas aldığını ifade eden Filiz Onat, klinik bulgusu uyumlu olan bütün hastalara Korona tedavisi uygulandığını ve bunların yüzde 100’nün Korona olduğunun kabul edildiğini belirtti.

Bakanlığın rakamları açıklarken, PCR sonuçları gelmemiş ya da negatif gözüken bu hastaları dışarıda tuttuğunu ifade eden Onat, “Sağlık Bakanlığı gerçek vaka sayısını biliyor ama paylaşmıyor” dedi.

“NEDEN PAYLAŞILMADIĞINI BİLMİYORUM”

Sağlık Bakanlığı’nın bu verileri neden paylaşmadığını bilmediğini dile getiren Prof. Dr. Onat, şunları söyledi:

Sağlık Bakanlığı hasta ve ölüm sayılarında PSR testini esas alıyor. PCR testi negatif olsa bile biliyoruz ki BT (bilgisayarlı tomografi) bulgusu, klinik bulgusu uyumlu olan hastaların tedavisine başlanıyor.

Aslında çok basit, Favipiravir bir hastada kullanılıyorsa bu demek ki o kişi Korona virüsü tanısı almış demektir. Ancak biz bu sayıları bilmiyoruz. Bu şu demek; gerçek hasta sayılarını bilmiyoruz.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi de Sağlık Bakanlığı’nın Korona virüsü ölümlerini raporlamada Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önerdiği uluslararası kodları kullanmadığını açıklamıştı.