Gündem

PTT 5 Bin Personel Alım İlanı Bekleniyor!

PTT tarafından yayımlanan ve başvuruları alınan  2017/2 ve 2017/3 personel alım ilanları Danıştay tarafından alınan bir karar ile durdurulmuştu. 

Danıştay kararı ile iptal edillen 5 bin personel alım ilanı PTT tarafından ne zaman yayımlanacak.?

DANIŞTAY ALMIŞ OLDUĞU KARAR İLE ALIMLARI DURDURMUŞTU

PTT resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile daha önceden başvurularını almış olduğu toplamda 5 bin personel alım sürecinin durdurulduğu bildirmişti. 

Durdurma kararına ilişkin yayımlanan açıklama metninde ise ”Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) tarafından, anılan yönetmeliğin ilgili hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle 09/07/2015 tarihinde Danıştay 16. Dairesinde açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen 01/06/2017 tarih ve YD İtiraz No:2017/337 sayılı karar Şirketimize 13/09/2017 tarihinde tebliğ edilmiştir. ifadeleri yer almıştı. 

PTT YENİDEN İLANA ÇIKILACAĞINI AÇIKLADI

5 bin personel alım sürecinin durdurulmasının ardından PTT tarafından yayımlanan duyuruda, , ilgili alım süresinde başvuru yapan adayların mağdur edilmemesi ve ihtiyaç duyulan personelin istihdamı için gerekli düzenlemeler yapılarak mer-i mevzuat çerçevesinde yeniden personel alımı ilanına çıkılacağı aktarılmıştı. 

PTT İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

PTT personel alım sürecinin iptalinden sonra yayımladığı duyuruda, 5 bin personel alım ilanının yayımlanacağını duyurmuştu. PTT tarafından alımların ne zaman yapılacağına ilişkin henüz bir açıklama gelmezken adaylar mağdur olmamak adına ilanın en kısa sürede yayımlanmasını talep ediyorlar. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber