Gündem

PTT 5 Bin Personel Alımı Sınav Sonuçları İçin Heyecan Dorukta !

5 bin personel alımı için ilan yayımlayan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) tarafından gerçekleştirilen yazılı sınav sonuçları bekleniyor.

2018 yılı içerisinde 5 bin personeli bünyesine katacak PTT ilan yayımlayarak personel açığının kapatılacağını duyurmuştu.

Ancak sonuçlar hâla açıklanmadı. Peki ne zaman açıklanır? İşte merak edilenler.

PTT yazılı sınav sonuçlarıyla alakalı olarak sosyal medya hesabı üzerinden sonuçların açıklanacağı tarihi duyurdu.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PTT A.Ş. tarafından paylaşılan detaylara göre; 2018/1 Personel Alım yazılı sınav sonuçlarının 20 Eylül 2018 tarihinde açıklanacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili yapılan paylaşım içerisinde yer alan detaylarda ise adayların PTT insan kaynakları daire başkanlığının duyurular kısmını takip etmeleri gerektiği belirtildi.

SINAVDAN KAÇ PUAN ALINIRSA BAŞARILI OLUNUYOR?

PTT tarafından farklı pozisyonlarda alınacak olan adayların sınavdan 70 puan ve üzeri almaları durumunda ve bazı kadrolarda ise 60 puan ve üzeri alanların başarılı sayılacağı duyuruldu.

70 puan ve üzeri alan Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonu olarak açıklandı.

Ayrıca 60 puan ve üzeri alan, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonu adayları, başarılı olarak sayılacak.

SONUÇLARA NE ZAMAN İTİRAZ EDİLECEK?

Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilecekleri duyuruldu.

Diğer yandan yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adayların erişimine açılacağı ifade edildi.