Gündem

PTT'de Yeni Dönem! e-Apostil Hizmeti Yürürlüğe Girdi

PTT A. Ş tarafından konuyla alaklı olarak yapılan açıklamaya göre e- Apostil uygulaması hizmeti yürürlüğe girdi.

İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca, yetkili birimler tarafından onay izni (apostille) verilen belgelerin elektronik ortamda ilgili kurum ve kişilere ulaştırılacağına aracılık edileceği ve söz konusu uygulamanın 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlük kazanacağı belirtildi.

Belgelerde düzenlemeye giden devletin yetkili makamları tarafından ilgilie vraklara apostil kaşesi başlayacak. Bununla beraber gerçeklik onaylanarak başka bir ülke içerisinde yasal olarak kullanım sağlanacak.

Çerçeve içerisine göre apostil şerhi vuraya yetkili kılınan Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ayrı sistem kurmak zorunda olmayacak ve bunun yerine PTT AŞ’nin oluşturacağız ortak platform sayesinde vatandaşların başvuruları elektronik ortamla beraber tek noktadan alınarak onay için ilgili kurumlara aktarılabilecek. 

Kuurum tarafından elektronik imza doğrulaması esas kılınarak e- Apostil’in oluşturulmasıyla berbaer işlemleri tamamlanan belgeler ve onay linklerinin sistem üzerinden vatandaşla paylaşılacağı PTT AŞ bu konuda ilgili kurumlardan gelen belgeleri doğrulma işlevlerini değil e- Apostil şehrli belgelerimn uluslararası dolaşıma çıkmasına aracılık etme görevinde bulunacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA