Gündem

PTT ücretsiz maske başvuru linki açıldı!

PTT, kendi resmi internet sayfası olan maske.epttavm.com sayfası üzerinden ücretsiz maske dağıtımı yapacağını duyurdu. 07 Nisan 2020 tarihi itibari ile PTT tarafından verilen ücretsiz maskeleri almak için BURAYI TIKLAMANIZ ve ardından, açılan sayfada yer alan başvuru formunu doldurmanız yeterlidir.

BAŞVURU FORMU

PTT, ilk 05 Nisan’da yine bu adres üzerinden ücretsiz maske dağıtımı yapacağını söylenmiş ve daha sonra, yaşanılan yoğunluktan dolayı maskelerin e-devlet üzerinden yapılacağı açıklanmıştı. Birçok kişinin e-devlet şifresi olmadığı ve e-devlet şifresini almak için PTT şubelerine gitmek zorunda kalacağı göz önünde bulundurularak tekrar, maske.epttavm.com internet üzerinden ücretsiz maske alma başvuru formu yayınlandı.

Yukarıda belirtilen linki tıklayarak, ücretsiz maske başvuru formuna ulaşabilir ve buradan adres ve kimlik bilgilerinizi girerek talebinizi oluşturabilirsiniz. Peki, kimlere maske verilecek? Her bir aile bireyine verilecek mi? İşte detaylar…

KİMLERE ÜCRETİZ MASKE VERİLECEK?

PTT tarafından verilen 3 katlı cerrahi maskeler, haftada bir kez tüm 20-65 yaş aralığından bulunan vatandaşlara verilecek. 20yaş altı ve 65 yaş üstü olanların sokağa çıkma yasağı bulunduğundan dolayı, ücretsiz maske alamayacaklar.

PTT MASKE NE ZAMAN GELİR? ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞ SORGULAMA

Ücretsiz maske siparişiniz onaylandığı zaman, ekranda görülen sipariş onay kodu görülmesi gerekmektedir.

PTT ücretsiz maske başvuru linki açıldı!

Eğer, gelen görüntüyü görmediyseniz, maske başvurunuzu tekrar yenilemeniz gerekmektedir. Sipariş kodunuz ile ePTTAVM sitesinden takibi yapabilirsiniz. Sürecin 3 ila 5 gün olacağı tahmin ediliyor.

PTT ücretsiz maske başvuru linki açıldı!

Maskeler 5’li paket halinde verilecek olup, her vatandan haftada bir paket alabilecek.

PTT tarafından yapılan resmi açıklama şöyle;

Değerli Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımızın Talimatı ile T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır.

Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz.

Yukarıda yer alan formdaki bilgileri doldurarak maskenizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. *Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun. PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.