Gündem

PTT ücretsiz maske başvuru nasıl yapılır? Sipariş onay koduna dikkat!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, PTT tarafından 20 ile 65 yaş arasında ki tüm vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağı duyuruldu. PTT’nin ücretsiz maske dağıtacağını duyan vatandaşlar, https://maske.epttavm.com/ internet adresine girerek, başvuru formunu doldurmaya başladı. Lakin bazı vatandaşlar, tüm bilgileri eksiksiz girmesine rağmen, sipariş onay kodu alamadı.

NOT: PTT tarafından yapılan son dakika bir açıklamaya göre, ücretsiz maske başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak! Konu ile ilgili açıklama yapan Maske.epttavm.com şöyle dedi;

”Değerli Vatandaşlarımız, Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla” denildi. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

PTT’den ücretsiz maske alabilmek için, yukarıda belirtilen adrese tıklayarak, karşınıza gelen başvuru formunu eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Kırmızı işaretli olan yerlere tüm bilgiler girildikten sonra üyelik sözleşmesini okudum kısmını işaretledikten sonra ‘’ben robot değilim’’ kutucuğunu işaretlemeniz ve ‘’maske siparişini ver’’ butonuna basmanız gerekmektedir.

Ücretsiz maske siparişiniz onaylandığı zaman, aşağıda görülen sipariş onay kodu görülmesi gerekmektedir. Eğer, aşağıda belirtilen resmi görmediyseniz, maske başvurunuzu tekrar yenilemeniz gerekmektedir.

PTT ücretsiz maske başvuru nasıl yapılır? Sipariş onay koduna dikkat!

PTT ücretsiz maske başvuru formu doldururken, öncelikli olarak tüm bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olunuz. Bu başvuru formu üzerinden tüm aile bireylerinizin (20-65 yaş arası) kimlik bilgilerini tek seferde girerek sipariş verebilirsiniz. Tüm işlemlerinizi yaptıktan ve ‘’maske siparişi ver’’ butonuna bastıktan sonra, yukarıda belirtilen resimde olduğu gibi sipariş onay kodu görünür.

PTT ücretsiz maske başvuru nasıl yapılır? Sipariş onay koduna dikkat!

PTT KİMLERE NE KADAR MASKE DAĞITACAK?

PTT tarafından dağıtılan maskeler, 5’li paketler halinde, her hafta birer paket ücretsiz olarak adreslere kargo edilecektir. Alınan maskeler için PTT’ye ayrı bir kargo ücreti ödenmeyecektir. Bir ailede 20-65 yaş arasında kaç kişi varsa o kadar kişiye haftada birer paket verilecektir.