Gündem

PTT ücretsiz maske başvuruları e-devlet sistemi üzerinden yapılacak!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, PTT tarafından 20 ile 65 yaş arasında ki tüm vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağı duyuruldu. PTT’nin ücretsiz maske dağıtacağını duyan vatandaşlar, https://maske.epttavm.com/ internet adresine girdi. Lakin vatandaşlar, PTT tarafından verilen linki tıkladıklarında, başvuruların e-devlet sistemi üzerinden yapılacağını öğrendiler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

PTT tarafından yapılan son dakika bir açıklamaya göre, ücretsiz maske başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak! Konu ile ilgili açıklama yapan Maske.epttavm.com şöyle dedi;

Değerli Vatandaşlarımız,

Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.’’ Denildi.

PTT KİMLERE NE KADAR MASKE DAĞITACAK?

PTT tarafından dağıtılan maskeler, 5’li paketler halinde, her hafta birer paket ücretsiz olarak adreslere kargo edilecektir. Alınan maskeler için PTT’ye ayrı bir kargo ücreti ödenmeyecektir. Bir ailede 20-65 yaş arasında kaç kişi varsa o kadar kişiye birer paket verilecektir.