Gündem

PTT’den talep edilen ücretsiz maskeler ne zaman gelecek? Kimler bedava maske alabilir?

Türkiye, koronavirüs salgını için çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Son olarak kabalalık yerlerle market ve pazarlara maskesiz girme yasağı getirildi. Vatandaşların nereyse maskesiz dışarıya çıkmasının yasak olacağı bu dönemde ücretsiz maske nasıl temin edilir sorusu sıkça sorulmaya başlandı. Maskelerin ücretsiz olarak verileceğinin söylemesi üzerine PTT ve E-Devlet’e başvuru yağdı. Başvuru sonrasında maskeler ne zaman evlere gönderilecek?

BEDAVA MASKEYİ KİMLER ALABİLİR?

Bedava maske uygulaması 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için geçerli olmayacak. Geçtiğimiz günlerde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bu grubun dışında kalan ve başvuru yapan tüm vatandaşlara maskeler ücretsiz olacak gönderilecek.

PTT’den talep edilen ücretsiz maskeler ne zaman gelecek? Kimler bedava maske alabilir?

MASKELER ÜCRETSİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde parayla maske satışının yasak olduğunu kesin bir dille ifade etti. İhtiyacı olan vatandaşlara ücretsiz bir şekilde maske temininin de yapılacağını söyledi. Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında, “Valiliklerimiz e-devlet ve PTT aracılığıyla talep eden tüm vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımına başladı. Parayla maske satışı yasaktır” demişti.

ÜCRETSİZ MASKE İSTEME

Maskelerin artık ücretsiz olarak verileceğinin açıklanmasından sonra vatandaşlar, “Ücretsiz maske nasıl istenir?”, “Nasıl ücretsiz maske alabilirim?” gibi soruları araştırmaya başladı. Ücretsiz maske almak için E-Devlet’i kullanabilirsiniz. TC kimlik numarası ve şifreyle herkes kendine ve aynı evde yaşadığı hane üyelerine maske isteyebilir. Ücretsiz maske almak için TIKLAYINIZ

PTT’den talep edilen ücretsiz maskeler ne zaman gelecek? Kimler bedava maske alabilir?

MASKELER NE ZAMAN GELECEK?

Verilen maske siparişlerinin ne zaman teslim edileceği merak konusu oldu. Sipariş edilen maskelerin sipariş kontrolünü internet üzerinden yapabilirsiniz. Maskeleri alırken, tarafınıza iletilen sipariş kodunu kullanarak EPTTAVM üzerinden sipariş takip yapabilirsiniz. Maskelere büyük bir talep olduğundan dolayı, siparişlerin 3 ila 5 gün içerisinde gönderileceği tahmin ediliyor.