Gündem

PTT'den ücretsiz maske almak için başvuru formu doldurmanız yeterli!

Bugünden itibaren maskeler, PTT tarafından ücretsiz verilecek. Ücretsiz maske açıklaması yapan PTT, 3 katlı 5 adet cerrahi maske vereceğini bildirdi. Ücretsiz maske alabilmek için, aşağıda verilen linki tıklamanız ve formu doldurmanız yeterli olacak. 

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla marketler ve çarşılara ayrıca bazı şehirlerde ulaşım araçlarına maske takılmadan girilmeyeceği açıklanmıştı. Bu konuda maske eksiği bulunan vatandaşlar için PTT açıklama yaptı.

PTT’DEN ÜCRETSİZ MASKE

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlara ücretsiz olarak maske ulaştırılacak.

PTT tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi;

Değerli Vatandaşlarımız, T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır.

Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz. Aşağıda yer alan formdaki bilgileri doldurarak maskenizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun.

PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.

5 Adet Cerrahi Maske 3 Katlı maskeler, her ailede 65 yaş altı ve 20 yaş üstü bütün vatandaşlara verilecektir. Bu sebeple, formu doldururken, Ailenizden Kişi ya da Kişilerin T.C. Kimlik Bilgilerini Eklemeyi unutmayınız..

NOT: PTT tarafından yapılan son dakika bir açıklamaya göre, ücretsiz maske başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak! Konu ile ilgili açıklama yapan Maske.epttavm.com şöyle dedi;

Değerli Vatandaşlarımız, Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Resmi Açıklamayı Görüntülemek İçin Tıklayınız

ÜCRETSİZ MASKE KİMLER ALAMAZ

PTT tarafından ücretsiz olarak dağıtılan maskeler, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile, sokağa çıkma yasağı bulunanlar yani 65 yaş üstü olanlar ve 20 yaş altında olan vatandaşlar alamayacaklar. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

”Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın talimatıyla, Sağlık ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığı’nın koordinasyonunda 20-65 yaş arası vatandaşlarımıza maske dağıtılacaktır.https://maske.epttavm.com  adresindeki formu dolduran her vatandaşımızın evine haftada 5 adet maske teslim edilecektir.”