Gündem

Rakka'ya Operasyon Planı

Dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Işık ve Genelkurmay Başkanı Akar’la görüşmüştü. Görüşmenin konusunda Rakka vardı. Irak ve Suriye’de son 48 saatte meydana gelen gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile İstanbul’daki Beylerbeyi Sarayı’nda bir araya geldi. Pentagon’un önümüzdeki 48 saat içinde Rakka operasyonunun tüm detaylarının Ankara’ya iletmesine saatler kala Ankara-İstanbul-Erbil hattında askeri, siyasi ve diplomasi trafiği hız kazandı.

Washington – Ankara arasında 42 gündür devam eden görüşmelerde sona gelindi. Pentagon’un önümüzdeki 48 saat içinde Rakka operasyonun planlarını Ankara’ya sunacağı belirtildi. Ankara-Washington arasında süren diplomatik görüşmelerde, Akçakele-Telabyad hattının ağırlık kazandığı öğrenilirken, 4 bin TSK mensubu ve 6 bin ÖSO mensubunun operasyon sürecine dahil olması bekleniyor.

Bölgedeki hareketlilik son 48 saatte Suriye ile sınırlı kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile görüşen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim başkanı Barzani, Irak’taki mevcut hareketliliğin giderek içinden çıkılmaz bir hal aldığı ve PKK’nın bölgedeki şartları zorladığını ilettiği belirtilirken, Musul operasyonunda son yaklaşıldığını ileten Barzani’nin bölgedeki şartların bir kez daha gözden geçirilmesi konusunda Ankara’ya mesaj verdiği öğrenildi.

Işık ve Akar’la Beylerbeyi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savuma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüştü. İstanbul’daki Beylerbeyi Sarayı’ndaki görüşmede Suriye ve Irak’taki siyasi ve askeri hareketlilik konuşuldu. Erbil – Bağdat ve Musul’daki gelişmelerin tüm boyutlarının ele alındığı açıklaması yapılan görüşmede, Suriye’deki son süreçte yaşananlar ve Rakka-Münbiç operasyonun olası beklentilerinin ele alındığı açıklandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA