Gündem

Ramazan Bayramı boyunca toplu taşıma ücretsiz mi? Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya toplu taşıma ücretsiz mi olacak?

Ramazan Bayramı’nda, vatandaşların yakınlarını rahatça gezebilmelerini sağlamak için bayram boyunca toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek.

ANKARA’DA RAMAZAN BAYRAMI BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için her türlü önlemi alırken, EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçları da Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz hizmet verecek.

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı boyunca EGO otobüsleri, metro, Ankaray ve teleferik, Başkentlileri ücretsiz olarak taşıyacak. Vatandaşlar, 4 Haziran Salı, 5 Haziran Çarşamba ve 6 Haziran Perşembe günü Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabilecek. 7’den 70’e tüm vatandaşlar, Ankarakart ve kredi kartlarını kullanmadan 4 Haziran Salı günü saat 06.00’dan 6 Haziran Perşembe saat 23.59’a kadar toplu ulaşım araçları ile ücretsiz seyahat edebilecek.

MEZARLIKLARDA RİNG SEFERİ

Büyükşehir Belediyesi, mezarlık ziyareti yapmak isteyen vatandaşların yakınlarını rahatlıkla ziyaret edebilmeleri için de arife günü dahil olmak üzere bayram süresince kabristanlara kolay ulaşım sağlayabilmesi için düzenlemeler yaptı. Çimşit Mezarlığı’na gitmek isteyen vatandaşlar için Lale Meydanı’ndan her 30 dakikada bir sefer düzenleyecek olan EGO Genel Müdürlüğü, Karşıyaka Mezarlığı’na gitmek isteyen vatandaşlar için de Hastane Metro İstasyonu’ndan hareket eden “210 Hastane Metro- Karşıyaka Mezarlığı” hattının sefer sayılarını artırdı. Bu hatta gün boyu 15 dakika arayla yolcu taşınacak. Ortaköy Mezarlığı’na gitmek isteyenler ise “359 Gökçeyurt-Ortaköy- Kızılcaköy-Mamak- Ulus” hattını kullanabilecek. EGO, kabristan ziyareti esnasında vatandaşların zorlanmaması için ayrıca mezarlık içerisinde gün boyu ring servisleri ile hizmet verecek.

İstanbul’da bayram öncesi hazırlık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ramazan Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB’ye bağlı tüm toplu taşıma araçları bayram boyunca ücretsiz hizmet verecek. Bayramın ilk 3 günü İSPARK’a ait tüm yol üstü otoparklar ücretsiz olacak. Kent genelinde tam kapasiteyle su verilecek.

İZMİR’DE RAMAZAN BAYRAMINDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü gerçekleşecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının coşkulu ve geniş bir katılıma sahne olması için toplu ulaşım ücretlerini gün boyunca 1 kuruş olarak belirlenmişti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen bir başka önergeyle de Ramazan Bayramı süresince ücretsiz toplu ulaşım hizmeti verilmesi kararlaştırıldı. 

ANTALYA’DA RAMAZAN BAYRAMI BOYUNCA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi halkın bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak adına toplu ulaşımda vatandaşları sevindirecek bir karar aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.

Bir Yorum

  1. Bayramda askerlerin ve ailelerin umutlariyla oynadiniz Allah su mubarek gunde size en buyuk umutsuzlugu yasatsin insAllah beddualarim uzerinize olsun asker annesi