Gündem

Ramazan Bayramı Tatili 9 Gün Olacak Mı? Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş Açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Ayrıca Bakan Kurtulmuş yaptığı açıklamalarda Ramazan bayramının 9 gün tatil edilip, edilmeyeceğine yönelik olarak ifadelerde bulundu.

Bakan Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları;

BİRİNCİ TURDA AK PARTİ TARAFINDAN İKTİDAR OLACAK ÇOĞUNLUK OLACAKTIR

İnşallah birinci turda her iki seçimde de Ak Parti bakımından iktidar olacak bir çoğunluk olacaktır. ‘Erdoğan’a oy veririm, ama Ak Parti’ye oy vermem’ diye bir söylem yok. ‘Vermeyin’ diye bir söylem var. Bu üretilen bir şey. Azalıyor, azalacaktır. Bu seçim hakikaten Türkiye’nin en önemli seçimi.

DÖVİZ KURLARI ÜZERİNDEN SPEKÜLASYONLAR YAPILDI

 2013’te ABD Merkez Bankası’nın para sıkılaştırma politikası çerçevesinde Türkiye’de faizlerle kıpırdanma oldu. Ardından Gezi Parkı, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’da döviz kurları üzerinden spekülasyonlar yapıldı. Arkasında Türkiye’nin üretim gücünün kırılması niyeti var.

Bir algı operasyonunun parçası. Türkiye ekonomisine karşı planlı hareketin olduğu anlaşılıyor.

24 Haziran seçimlerinden sonra ciddi bir güven ve istikrar yakalandığı zaman bu tür spekülasyonları yapanların da hiçbir sonuç almayacağını görüyorum. Kısa süre içerisinde spekülatif hareketler de tamamıyla göğüslenecek, Türkiye ekonomisi tabii aksında yoluna devam edecektir. Yabancı yatırımcının çıktığı, gelmediği meselesi gerçeği yansıtmıyor.

Binlerce yabancı şirket yatırım yapıyor, özellikle büyük projelerde Türkiye’nin yabancılarla ortaklıkları devam ediyor. 

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Ben Kültür ve Turizm Bakanı’yım şu anda, bana sorarsanız; insanların turizm faaliyetleri. Ama bir de bunun bir ekonomik şeyi var, bu biraz kolay değil.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. ki̇tlere kadro sayin seçmenler nerde cumhur başkanimzin sözüüüü ne oldu hani̇ nerde nerde ki̇t hani̇ kadro