Gündem

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakan Koca cevapladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Bilim Kurulu ile video konferans aracılığıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanıp, uygulanmayacağı sorularına cevap verdi.

BİLİM KURULU TOPLANDI

Koronavirüs salgını sebebiyle, Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Koca ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda koronavirüse ilişkin son veriler değerlendirildi. Bakan Koca, toplantı sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda salgının kontrol altına alındığını ancak henüz tedbirin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakan Koca cevapladı!

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELLİ OLACAK

Toplantı sonrasında, binlerce vatandaşın merak ettiği, “Bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?” sorusuna cevap veren Bakan Koca, “Önümüzdeki günlerde salgının seyri bu konuda etkili olacak” ifadesini kullandı.

BİLİM KURULU’NUN GÜNDEMİNE GELMEDİ

Konuya ilişkin henüz Bilim Kurulu’nun bir karar almadığını, konunun gündeme gelmediği ifade edildi. Bakan Koca, önümüzdeki günlerde hükümetin konuyla ilgili açıklama yapabileceğini ifade ederek, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Ramazan Bayramında sokağa çıkmayla ilgili bu bir hükümet kararı önümüzdeki günler salgının seyri bunda etkili olacak. Salgının seyrine göre zaten gündeme gelmiş olur. Hükümet ve Sayın Cumhurbaşkanımız da gerekli açıklamayı yapmış olur. Şu an Bilim Kurulunun gündemine gelmedi. Özellikle gelecek hafta salgının seyri görülerek karar almış olunur”